Pasarelele pietonale sunt, ȋn opinia primăriṭei Capitalei, Gabriela Firea, o prioritate a oraşului. Ȋn loc să modernizeze Bucureştiul, ea vrea să facă 8 construcṭii metalice care “ajută” partidele să-şi atârne bannerele partidele politice cu maximă vizibilitate. Modelul a fost patentat ȋn Voluntari ȋn urmă cu câṭiva ani şi au fost realizate de o firmă “de casă”.

Aparent, suma de care s-ar bucurabaroneasa de Bucureşti-Ilfov este minoră, dar efectele sunt majore. 18 milioane de euro este suma avansată de Gabriela Firea pentru construcṭia a 8 pasarele ȋn Capitală.

Nu, nu sunt de acord cu cei care afirmă că o pasarelă pietonală este fier vechi care se va rugini, a comentat Gabriela Firea. Pasarelele ar urma să fie ridicate la Mihai Bravu, pe Șoseaua Alexandriei, până în Iuliu Maniu şi Pipera. În total, 8 astfel de construcţii ar trebui să apară în Bucureşti şi vor costa 18 milioane de euro. Proiectul a fost deja votat de consilierii generali.Din păcate, propunerile nu au fost însoite și de studii de trafic, care să ne certifice că acestea sunt cele mai fierbini puncte care necesită astfel de construcii. Dacă Gabriela Firea respectă termenul de cel mult 12 luni, acordat lucrărilor, ar butea beneficia de ele în campania pentru alegerie locale. Voluntariul are mai multe pasarele asemănătoare, deja atacate de rugină(foto). Ele au fost făcute de soul doamnei în urmă cu 3 ani, cu o firmă <de casă>. Din punct de vedere al utilităii sunt controversate și neutilizate de locuitori. Fie amplasamentele nu sunt cele mai adecvate, fie au păstrat în apropiare clasicele treceri de pietoni, care le fac concurenă. În schimb, și-au demonstrat utilitatea imediat dupa inaugurare ca suport pentru bannerele campaniei PSD-iste. Acesta e singurul motiv pentru care cred ca doamnna Firea are interesul personal, de data asta, să respecte termenul și să-și ofere un spaiu suplimentar de campanie, de pe care să ne surâdă sfidător. Am exclus al doilea interes, posibilitatea ca tot o firmă <de casă> să le realizeze, pentru că voi sta cu ochii pe procedura de selectare a constructorului. Până acolo, vă rog doamna primar general să prezentai CGMB studiile de amplasament bazate pe studiile de trafic, să nu aruncăm 18 milioane de euro din banii bucureștenilor doar pentru niște supori de bannere, care, în final, tot vor rugini, ȋi transmite Gabriel Dumitraşcu, vicepreşedinte PNL Bucureşti, primăriṭei Capitalei.