Primul primar de municipiu care vrea să o rupă cu PSD este Cosmin Necula. Baronul de Bacău, Dragoș Benea, cere retragerea sprijinului politic pentru edil.


Dragoș Benea, șeful organizației județene PSD Bacău, cere public retragerea sprijinului politic al partidului pentru Cosmin Necula, primarul PSD din municipiul Bacău. Necula, care a dat semnale repetate că vrea să se îndepărteze de PSD, e acuzat de Benea că dă vina pe guvern pentru nereușitele sale. Declarația este fără suport faptic, pentru că primarul nu-și pierde funcția aleasă.

”Voi propune forurilor statutare ale PSD Bacău, retragerea sprijinului politic pentru dl. Cosmin Necula! (…) Democrația internă va hotărî în această privință. Decât să rămânem încurcați în ițele unei duplicități confortabile, consumatoare de timp prețios, prefer să-mi asum o decizie tranșantă, mult mai apropiată de realitățile de azi din Bacău”, a scris vineri Dragoș Benea pe Facebook.

El l-a acuzat pe primarul orașului că a ”inoculat” ideea că guvernul Dăncilă a redus fondurile destinate Bacăului: ”În timp ce județul Bacău e un șantier fără precedent, cu investiții guvernamentale în infrastructură, sănătate, educație și utilități; în timp ce lucrările înaintează cu sprijinul Guvernului PSD și mii de băcăuani beneficiază de aceste investiții, primarul (încă) PSD al Bacăului inoculează în spațiul public (postări, declarații etc) ideea că Guvernul ar fi „luat” banii cetățenilor din Municipiul Bacău”.