O porţiune din şoseaua Berceni a ajuns sã coste dublu în doar un an. Consilierul local PNL Sector 4, Rãzvan Sava, dezvãluie falsul şi minciuna prin care proiectul de supra-lãrgire a şoselei a ajuns sã coste mai mult decât a fost votat.

Filmul evenimentelor începe în 17 iulie 2017, când prin HCL nr.170 s-a aprobat supra-lărgirea Șoselei Berceni, porțiunea cuprinsă între Șoseaua de Centură (DNCB) și Șoseaua Olteniței în valoare de 14 270 606 lei. Patru luni mai târziu, prin HCL 336/28.11.17 investiţia a crescut cu 8 milioane de lei, ajungând la 22 de milioane de lei sub pretextul executării rețelelor de utilități. Uitase primarul Daniel Bãluţã de utilitãţi?! Nici vorbã. Sãptãmâna trecutã, în cadrul ședinței de consiliu, suma s-a majorat cu încă 7 milioane, ajungând să fie 29 862 986, 576 de lei. De aceastã datã, pretextul a fost inexistența sistemului colector de ape pluviale, deși se afirmase anterior (prin raportul de specialitate al HCL 336/28.11.17) că au fost consultați toți operatorii de utilități.
Aşadar, 15 milioane de lei au fost tocați dintr-un foc de primarul Băluță prin fals și minciună sub pretextul nobil al modernizării Șoselei Berceni. Sunt întru totul de acord cu nevoia de investiții în sector, dar nu accept sub nici o formă ca aceste investiții să fie folosite ca pretext pentru sifonarea banului public. Cer, pe această cale, primarului PeSeDist Băluță publicarea contractului de execuție, a devizelor și a documentației de atribuire cu toate actele adiționale semnate ulterior”, spune Rãzvan Sava.