Ȋn timpul unei vizite de lucru ȋn Ștefan cel Mare, Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că echipa Dinamo va avea un stadion nou, care va fi amplasat în locul velodromului. La ȋntâlnire au mai participat viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, președintele Clubului Sportiv Dinamo, Ionuț Adrian Popa, reprezentanții Companiei Naționale de Investiții și cei ai proiectului DDB Peluza Cătălin Hȋldan.

"Am găsit o soluţie care să împace toate părţile, astfel încât să putem demara construirea unui nou stadion Dinamo, de care are nevoie şi clubul Dinamo, şi România şi suporterii echipei Dinamo.

După realizarea în aproximativ şase luni a noului proiect, licitaţia, organizată cu riscul contestaţiilor de rigoare, aşa cume există în legislaţia românească multe hăţişuri administrative care pot fi contestaţii la contestaţii şi se poate prelungi o investiţie din cauza acestor probleme organizatorice, în 2021 eu sper ca să înceapă construcţia acestui stadion. (n.r. - referitor la nemulţumirile vecinilor locului unde va fi amplasată viitoarea arenă).

Pentru a veni în întâmpinarea dorinţelor celor care sunt în vecinătatea stadionului şi cărora le dau dreptate, cred că au argumente suficiente, dacă s-ar construi un stadion paralel cu strada de acces, perpendicular pe faţadele caselor domniilor lor, într-adevăr nu ar fi corect.

Motiv pentru care la ultima vizită care a avut loc aici, la Dinamo, stadionul nu va fi amplasat paralel cu strada de acces, va fi oblic şi în trepte, astfel încât spre strada de acces şi spre faţadele caselor din vecinătatea clubului Dinamo să aibă cea mai mică înălţime.

Vă dau aşa, din conceptul stadionului, va fi în forma unei picături de apă, partea mare şi înaltă va fi în spate, spre copaci. Peluza nord, a suporterilor clubului Dinamo, va avea comparativ şi simetric şi proporţional cu toate stadioanele din ţară cea mai mare capacitate, aici, la Dinamo", a spus Marcel Vela, potrivit Digi 24.

Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2 și dinamovist ȋnfocat, a fost și el prezent la arena din "Ștefan cel Mare", unde a anunțat că finanțarea noului stadion este deja asigurată de Compania Națională de Investiții.

"Îi mulțumesc domnului ministru că se va implica. Finanțarea e asigurată, banii sunt la CNI. Prin modificarea proiectului de PUZ s-au economisit 18 luni, deci avem toate actele, toată partea administrativă, urbanistică e pregătită. Avem toate premisele construirii acestui stadion.

Știu că s-a amânat foarte mult, dar acum se poate începe construcția. Vom face o colaborare între Primărie și Minister pentru a face o academie pentru copii, academia Dinamo, și o parcare", a spus Dan Cristian Popescu.

Directorul CNI a precizat că stadionul va fi gata în 2023: "Din experienţa celorlalte stadioane, propunem o durată de execuţie de 24-30 de luni, deci undeva în 2023 să fie gata."