La inițiativa viceprimarului liberal, Dan Cristian Popescu, Consiliul Local al Sectorului 2 a adoptat un pachet de măsuri pentru a veni ȋn sprijinul operatorilor economici și a-i scuti de unele cheltuieli.

Micile companii suferă din ce ȋn ce mai tare din cauza pandemiei de coronavirus și se estimează că vor fi puternic lovite de criza economică ce va urma. Ȋn acest context, ei trebuie să primească tot suportul autorităților. Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, care vine din mediul privat, a fost primul edil care a ȋnțeles asta.

„În aceste zile și mediul privat este puternic afectat de măsurile de restricție. Pentru a veni în ajutorul lor, ieri, la inițiativa mea, au fost aprobate de Consiliul Local al Sectorului 2 două hotărâri ce vor ușura mult povara financiară a antreprenorilor. Astfel, am reușit să adoptăm o hotărâre ce îi va putea scuti pe micii întreprinzători de plata chiriei. Totodată, am votat suspendarea taxei de habitat pentru persoanele juridice care și-au încetat activitatea din cauza crizei”, a scris viceprimarul ȋntr-o postare pe Facebook.

Pe lângă scutirea de plata chiriei și suspendarea taxei de habitat, care depind de consiliul local, Dan Cristian Popescu cere și Consiliului General al Municipiului București să sprijine antreprenorii.

„Una dintre măsurile ce ar ajuta cel mai mult business-urile mici, de familie, ar fi scutirea, pe acestă perioadă, de plata taxei pentru ocuparea domeniului public. Din nefericire noi, la nivel local, nu putem reglementa acest lucru, această decizie aflându-se la Consiliul General al Municipiului București. Am votat o hotărâre prin care cerem ferm să ne delege acest drept, pentru a putea ajuta mediul privat din sectorul 2. Vreau să le cer pe această cale, tuturor consilierilor și Primarului General să ia în discuție cât mai repede această cerere și să voteze în interesul cetățenilor, nu pe criterii meschine, politice”, a completat Popescu.

„Trebuie să înțelegem că, alături de măsurile de prevenție prin care luptăm cu pandemia de COVID-19, trebuie să luam măsuri de susținere a economiei, deoarece după ce va trece această criză, economia trebuie să revină la normal”, a mai spus DCP.