Scandalurile dintre Firea şi Liviu Dragnea au pus-o în alertã pe primãriţã. Chiar dacã a fugit din ţarã pe 10 august 2018, primãriţa nu este absolvitã de griji. Prin Primãrie se zvoneşte cã PSD vrea sã-i retragã sprijinul politic sau Firea se va dezice de social-democraţi. Chiar dacã cei doi se duşmãnesc, PSD pune la cale altceva.

Evenimetele din 10 august din Piaţa Victoriei lasã urme adânci şi în Primãria Capitalei. Refuzul prefectului Speranţa Clişeru de a demisiona şi afirmaţiile acesteia, care o îngroapã pe ministrul Internelor Carmen Dan, i-au atras antipatia lui Dragnea faţã de Firea. Clişeru a fost vãzutã intrând în Primãrie dupã 10 august dimineaţa devreme, la ore la care nu vin angajaţii la serviciu. Cele douã prietene se sfãtuiesc cum sã-şi salveze pielea şi mandatele. În aceste zile şeful PSD vrea sã-i retragã sprijinul politic primãriţei, dacã Firea nu se va dezice înainte de partid. Orgolioasã cum e, Firea i-ar fi replicat lui Dragnea cã va candida ca independent la Primãria Capitalei dacã PSD nu o mai susţine.

Pentru primãriţã efectele sunt dezastruoase, pentru cã o parte din consilierii generali PSD nu-i vor mai vota proiectele. De aceea Firea pregãteşte o şedinţã extraodinarã de Consiliu General pentru joi, 6 septembrie, când va încerca sã treacã toate proiectele dubioase. Printre ele este şi pregãtirea RADET pemtru intrarea In faliment. Ca sã nu piardã majoritatea în Consiliul General, Firea l-a detronat în şedinţa din 23 august pe preşedintele de şedinţã Orlando Culea, nominalizând în locul sãu un consilier ALDE. Se pare cã Orlando Culea nu ar mai fi în gruparea susţinãtorilor lui Firea, care are interese în zona retrocedãrilor, el fiind execuror judecãtoresc. Dupã cum se ştie primãriţa a ignorat total notificãrile privind retrocedãrile cu riscul unor penalitãţi enorme.

Graba lui Firea mai are o explicaţie. Peste 2 sãptãmâni PSD vrea sã-l “decapiteze” pe Dragnea, iar Gabriela Firea intrã la pachet.