Duminică seară, ȋn sudul Londrei a avut loc un incident care pare a fi un atac terorist, relatează Reuters. Polițiștii au împușcat un bărbat care a ȋnjunghiat două persoane. Bărbatul împușcat a fost declarat decedat.

La scurt timp după incident, elicopeterele au ȋnceput să survoleze zona, forțele de ordine au securizat perimetrul, iar populația a fost sfătuita să evite acea zonă.

Premierul Boris Johnson a scris pe Twitter :

”Mulțumesc tuturor serviciilor de urgență care au răspuns incidentului din Streatham, pe care poliția l-a declarat ca fiind terorist. Gândurile mele merg către răniți și toți cei afectați”.

Sky News citează forțe de securitate care spun că incidentul terorist a fost unul de natură islamistă.

”Un bărbat a fost împușcat de către polițiști înarmați în Streatham (sudul Londrei). În acest stadiu se crede că un număr de oameni au fost înjunghiați. Circumstanțele sunt evaluate. Incidentul a fost declarat ca fiind de natură teroristă”, a scris poliția pe Twitter.

Londra a fost scena mai multor atacuri teroriste în ultimii ani. Ultimul, ȋn noiembrie 2019, a avut loc chiar pe London Bridge. Două persoane și-au pierdut viața, după ce au fost ȋnjunghiate, iar atacatorul a fost împușcat mortal de poliție.