Liderii partidelor parlamentare au lăsat lupta politică deoparte și au luat decizia de a lucra împreună la un plan de măsuri pentru combaterea pandemiei și repornirea economiei naționale. Dan Barna, Victor Ponta, Eugen Tomac, Călin Popescu Tăriceanu și Kelemen Hunor au răspuns inițiativei președintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, de a participa la o consultare online pe tema gestionării epidemiei de coronavirus.

„Astăzi am avut o discuție cu toți liderii forțelor politice parlamentare care au răspuns apelului pe care l-am făcut zilele trecute. Și astăzi, PNL a fost singurul partid care a refuzat orice formă de dialog pe tema situației actuale în care se află România din cauza crizei sanitare și economice. Prin urmare, toate partidele, cu excepția PNL, au înțeles să se unească în Parlament și să vorbească pe o singură voce atunci când vine vorba de măsurile urgente care se impun în sprijinul românilor și al mediului de afaceri”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Ciolacu reproșează Guvernului lipsa de dialog cu Parlamentul și cere un plan național susținut de toate forțele politice.

„Nu cred că Guvernul trebuie să continue să se lupte cu Parlamentul! Cred că, mai mult decât oricând, este nevoie ca Guvernul și Parlamentul să lucreze împreună pentru un PLAN NAȚIONAL care să fie susținut de toate forțele politice. Combaterea efectelor economice și sociale provocate de coronavirus nu se face prin luptă politică, ci doar dacă ne vom așeza la aceeași masă și vom da dovadă de #solidaritate. De aceea, am convenit să îi transmitem premierului Orban o scrisoare prin care îi solicităm să aibă un dialog #real cu Parlamentul”, a mai scris Ciolacu.

Dan Barna a scris despre discuția avută astăzi că este un exercițiu de consultare firesc, iar astfel de discuții vor avea loc ori de câte ori situația o impune.

„Am participat în această după amiază la o discuție cu liderii celorlalte partide parlamentare. Subiectele au vizat criza de sănătate publică, efectele economice și sociale pe care ea le implică și măsurile ce pot fi luate la nivel parlamentar. Am convenit să îi solicităm premierului Orban o întâlnire săptămânală cu partidele parlamentare cu privire la măsurile pentru ieșirea din criză. De asemenea, îi solicităm premierului să trimită la Parlament toate măsurile pe care le are în vedere în această perioadă. Credem că o dezbatere serioasă a acestor măsuri poate contribui la îmbunătățirea lor în beneficiul întregii societăți. Solicităm societății și cetățenilor solidaritate, colaborare și dialog. E momentul ca și noi politicienii să arătăm capacitatea de a face asta. În mod real”, a scris Dan Barna.