Câteva mii de români care nu au respectat măsurile carantinei totale au fost amendați de polițiști în prima zi de la intrarea în vigoare a Ordonanței militare 3.

Reprezentații Poliției Române vorbesc despre cazuri incredibile, în care românii aleg să ia în glumă criza epidemiologică și să încerce să eludeze regulile.

Cosmin Andreica, reprezentant al polițiștilor spune că: Am avut cazul unui tânăr care a fost depistat de o patrulă de poliție în timp ce avea asupra sa o pungă cu un peștișor în apă pe care susținea el că îl plimbă și că este animalul său de companie.


Un alt bărbat a fost prins la plimbare cu calul prin Iași, iar un altul și-a pus pisica în mașină și a plimbat-o 30 de kilometri.


Specialiștii spun că atunci când trăiesc situații excepționale, oamenii pot avea tot felul de reacții, unele ciudate, altele chiar periculoase. Mai există și situația celor care refuză realitatea.

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al IGPR: Au fost depistate peste 5.500 de persoane care nu respectau prevederile Ordonanței militare 3, așadar au fost sancționate contravențional, iar valoarea sancțiunilor se ridică la 7.500.000 de lei.