Ultima zi din an a fost una plină pentru pompieri. Ei au fost solicitați ȋn aproape 400 de situații de urgență, ȋn doar 24 de ore. 31 dintre acestea au fost incendii, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov.

„În ultimele 24 de ore, pompierii ISUBIF au acționat în cazul a 399 situații de urgență (323 interventii SMURD, 31 incendii, 45 alte situații), o valoare peste media zilnică înregistrată în această perioadă a anului”, spun reprezentanții ISU.

Șase incendii au fost generate de utilizarea mijloacelor pirotehnice, iar pompierii SMURD au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat în șase cazuri.

„Dintre intervențiile deosebite menționăm cazul unui băiat în vârstă de 14 ani, din localitatea Dudu, rănit de explozia unei petarde. Acesta a fost găsit în stare de inconștiență, cu traumatism cranio facial grav, fiind stabilizat și transportat ulterior la Spitalul Grigore Alexandrescu”, anunță pompierii.

Totodată, pompierii ISUBIF au fost prezenți, în misiune, la evenimentele cu public numeros din Piața Constituției, Parcul Titan, localitățile Otopeni, Buftea, pentru a monitoriza și preveni producerea unor incidente.

„Recomandăm populației să manifeste prudență la punerea în funcțiune a instalațiilor de încălzire cu lemne, reșouri sau alte echipamente, deoarece în această perioada crește riscul de producere a incendiilor, pe fondul nerespectării unor măsuri elementare. În acest sens, va recomandăm să nu depozitați materiale combustibile (cărţi, haine, lumânări etc.) deasupra sobelor și să nu aprindeți focul în sobe prin stropire cu benzină, petrol sau alte lichide combustibile”, mai spun cei de la ISU.

La nivel national, ȋn perioada minivacanţei de Revelion, peste 5.300 de pompieri vor asigura zilnic misiunile de prevenire și intervenție în situații de urgență.