Respectarea distanțării sociale a fost departe de a fi o realitate, joi, pe aeroportul din Cluj, unde peste 1800 de persoane s-au înghesuit. Aceștia sunt cetățeni români care pleacă la muncă în străinătate cu zboruri speciale de tip charter.

Directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat, pentru Mediafax, că în cursul zilei sunt prevăzute 12 curse care pleacă spre destinații din Germania - Berlin, Baden-Baden/ Karlsruhe și Dusseldorf.

„De pe aeroportul clujean pleacă joi 12 curse charter spre spre destinații din Germania - Berlin, Baden-Baden/ Karlsruhe, Dusseldorf. Deși primul zbor a plecat la ora 13, organizatorii care duc muncitori din județe din Transilvania și Moldova la muncă în agricultură i-au adus pe aceștia de dimineață. Iar oamenii stau în parcarea din fața aeroportului, este vorba de aproximativ 1800 de persoane”, a spus Ciceo.

Cu toate acestea, mai multe autocare pline cu oameni au ajuns în parcarea aeroportului încă de la 7 dimineața, deși cele 12 curse charter erau programate să decoleze începând cu ora 13.00. O parte dintre aceştia au venit chiar din judeţul Suceava, unde se află cel mai mare focar de coronavirus din România, relatează publicația. Oamenii dau vina pe firma de recrutare care s-a ocupat de detaliile logistice ale plecării acestora.

Prefectul de Cluj a declarat că firma de recutare care a adus muncitorii pe Aeroportul din Cluj va fi anchetată.