După ce toată iarna, locuitorii Capitalei s-au confruntat cu lipsa apei calde și a căldurii, se pare că problemele nu au dispărut o data cu încheierea sezonului rece. Peste 360 de blocuri din București au apa caldă oprită, conform unei înștiințări de pe site-ul Companiei Municipale Termoenergetica.

Oprirea apei calde pentru bucureșteni a coincis cu sistarea furnizării încălzirii. Termoenergetica vine cu un răspuns cel puțin intrigant, prin care spune că o dată cu oprirea căldurii apar probleme și în furnizarea apei calde.

Mesajul pe care Termoenergetica l-a postat pe site:

"Oprirea agentului termic pentru căldură este făcută progresiv, prin reducerea temperaturii de livrare și prin închiderea instalațiilor către consumatori, astfel încât efectele vor fi resimțite în următoarele 48 de ore.

Până la stabilizarea sistemului, manevrele efectuate pentru oprirea energiei termice pot avea drept rezultat furnizarea apei calde sub parametrii normali de funcționare, în diferite zone din Capitala și în anumite intervale de timp

Echipele companiei lucrează pentru normalizarea într-un timp cât mai scurt a acestei situații".

Primarul General Gabriela Firea nu a ieșit cu niciun mesaj legat de situația grea cu care se confruntă cetățenii Capitalei, în plină pandemie, când igiena este atât de importantă pentru lupta cu răspândirea virusului.