Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat, spre surprinderea tuturor, vineri, într-o conferință de presă, că propunerile Federației pentru antrenamentele echipelor naţionale care vor juca la Bucureşti în cadrul Euro 2020 sunt bazele sportive de la Mogoşoaia, Berceni (FCSB) şi Voluntari şi nu stadioanele Steaua, Arcul de Triumf şi Rapid din Capitală.

"În momentul de față, stadioanele Steaua și Arcul de Triumf sunt în grafic, astfel încât la 30 mai ele să poată găzdui antrenamente ale echipelor prezente la București. Avem întârzieri la stadionul Rapid, CNI a anunțat întârzierea și se încearcă a fi recuperată. Însă noi și UEFA trebuie să lucrăm cu realități, cu ceea ce avem azi, așa că cele trei baze de antrenament propuse în manualul pentru EURO 2020 trimis deja echipelor calificate sunt Mogoșoaia, baza FCSB de la Berceni și stadionul Voluntari", a declarat Burleanu.

Cele patru arene pe care România le-a ales, inițial, pentru a le moderniza, în vederea EURO 2020, sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo, însă lucrările au început doar la primele trei.

Din motive juridice, lucrările la stadionul Dinamo întârzie. Cel mai probabil, noua arenă din Ștefan cel Mare urmează să fie construită pe un alt amplasament, posibil în locul velodromului.

Proiectul stadionului Dinamo este susținut de viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu.

Compania Națională de Investiții spunea, însă, într-un comunicat de presă, că există probleme atât în reconstrucția pe amplasamentul actualului stadion, cât și pe locația actuală a velodromului.

Ca replică la acest comunicat, Dan Cristian Popescu declara: "Comunicatul de azi al CNI nu face decât să mă convingă și mai mult că suntem pe drumul cel bun. Am trecut prin Consiliul Local al Sectorului 2 cererea către CGMB, pentru trecerea bazei Dinamo în patrimoniul sectorului 2. Acum “mingea” e la PMB. Avem soluțiile necesare să construim o bază modernă, un stadion nou. Nu ne ascundem. Nu căutam scuze, vrem să clădim împreună. Nu renunțăm la lupta câinilor! Acum mai mult decât oricând, avem nevoie de stadion."