Deși multe dintre state se pregătesc de relansarea economică și socială, după aproape 2 luni de izolare, noul coronavirus va mai rămâne un pericol pentru multă vreme. Organizația Mondială a Sănătății avertizează că planeta mai are de luptat cu virusul, mai ales că în multe țări epidemia este abia la început.

"Mai avem un drum lung de parcurs. Acest virus ne va însoţi mult timp. Majoritatea ţărilor se află încă în primele etape ale epidemiilor lor, iar unele, care au fost afectate devreme în cadrul pandemiei, încep să observe o resurgenţă a cazurilor", a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus în cadrul unei conferinţe de presă.


Conform oficialului, Organizația Mondială a Sănătății a gestionat bine criza de sănătate, oferind toate avertizările la momentul potrivit, astfel încât statele au putut lua din timp măsuri care să diminueze pe cât posibil răspândirea virusului.

"Am declarat urgenţă la momentul potrivit, la 30 ianuarie, iar restul lumii a avut suficient timp pentru a se pregăti", a mai precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus, criticat deschis, mai ales de președintele SUA, pentru modul în care OMS a gestionat pandemia.