Judecătoria Sectorului 2 obligă Antena 3 să plătească daune morale unor polițiști după ce a prezentat informații false la TV. Trei polițiști din Urziceni vor primi 70.000 de lei.

Decizie a magistraților Judecătoriei Sectorului 2. Postul TV Antena 3 trebuie să plătească 70.000 de lei daune morale către trei polițiști din Urziceni.


Totul a pornit în 2018, când postul TV a difuzat în cadrul emisiunii ”Punctul de întâlnire” un reportaj în care o victimă acuză că mai multe clanuri interlope sunt protejate de poliție. Printre acuzațiile aduse erau și trei polițiști, care și-ar fi vândut mașinile unor interlopi. Informațiile nu au fost însă verificate de reporterii postului TV, care nu i-au contactat și pe polițiștii vizați de acuzații, pentru a putea să confirme sau să infirme spusele victimei. Oamenii legii nu au stat însă cu mâna în sân și au decis să dea în judecată postul TV. Magistrații au verificat spusele oamenilor legii și au constatat că aceștia aveau dreptate: imaginea le fusese lezată prin informații false. Potrivit Judecatoriei Sectorului 2, Antena 3 trebuie să publice hotărârea judecătorească într-un ziar de circulație locală, pe cheltuiala sa și să achite cheltuielile de judecată celor trei politiști, suma de 4.300 lei. Postul TV a atacat decizia cu apel.