În 2020, majoritatea angajatorilor vor să îşi mărească echipele şi spun că vor majora şi salariile, arată raportul „Piaţa forţei de muncă 2020“, realizat de portalul de recrutare Hipo.ro.

70% din companii au planuri de creştere a numărului de angajaţi, în timp ce doar 5% vor să reducă personalul. 49% din companii caută juniori (studenţi, absolvenţi, candidaţi cu experienţa sub trei ani). Aproape jumătate (47%) vor să recruteze specialişti cu experienţă de peste trei ani, în timp ce doar 4% caută manageri.

Cei mai căutaţi candidaţi sunt cei specializaţi în domenii tehnice şi economice, aceştia primind şi cele mai mari remuneraţii. Angajatorii oferă la schimb în special beneficii extrasalariale, păstrând majorările salariale după primul an de muncă.

Primele trei domenii în care se vor face cele mai multe angajări sunt aceleaşi ca în 2019: IT software, vânzări şi customer support. Contabilitate - finanţe a coborât pe poziţia cinci, fiind înlocuit pe locul patru de inginerie-tehnic. Topul este completat de: resurse umane - training, administrativ, marketing - PR - publicitate, producţie, IT hardware, achiziţii şi juridic.

Se măresc salariile

70% dintre angajatori declară că salariile se vor mări în 2020. Sunt mai optimişti faţă de anul trecut, când doar 68% preconizau măriri. Doar 1% din companii prevăd scăderi salariale în acest an, în timp ce o treime (29%) susţin că lefurile vor rămâne constante.

Principalele beneficii pe care le oferă companiile în 2020 pe lângă salariu, sunt: tichete de masă, abonament de sănătate la clinici private, program de lucru flexibil, muncă de acasă, prime de Paşte/Crăciun, zile libere suplimentare şi cursuri dezvoltare/limbi străine.

Cele mai multe companii (41%) reevaluează şi cresc pachetul salarial al unui angajat la un an după angajare. 32% fac o evaluare la şase luni, 12% fac acest lucru după mai puţin de şase luni, iar 20% după un an şi jumătate sau chiar doi ani. 6% din companii declară că nu fac o astfel de evaluare sau nu oferă creşteri salariale.

Industria cu cele mai mari salarii pentru juniori rămâne cea de IT software. Aceasta este urmată de vânzări şi inginerie, IT hardware şi contabilitat - finanţe.

Specializările pentru care sunt multe poziţii disponibile în 2020 sunt: informatică, inginerie, cibernetică, contabilitate/audit şi finanţe - bănci.