Fabrica Ford Craiova și uzina Dacia Mioveni reîncep, de luni, activitatea la capacitate mai redusă. Ambii angajatori declară că au fost luate măsuri de siguranță pentru oamenii care revin la muncă.

La Craiova, jumătate dintre angajați s-au întors, de luni. Activitatea va fi reluată etapizat, primii care revin la lucru sunt angajaţii din secţiile Producţie Vehicule şi Producţie Motoare.Angajaţii vor ajunge la fabrică cu 20 de autobuze puse la dispoziţie de companie, iar la intrare vor completa, zilnic, un formular de autoevaluare a sănătăţii.

Purtarea măştii este obligatorie. La principalele porţi de acces au fost montate 14 termo scannere, iar în uzină au fost puse separatoare din pexiglas.

La Mioveni, angajații Dacia trebuie să respecte reguli stricte de distanțare socială și de igienă atât în timpul lucrului, cât și pe drumul spre uzină.

Astfel, pe traseul între domiciliu și locul de muncă, de la accesul în autobuz până la accesul efectiv la postul de lucru de pe platforma industrială, angajații sunt obligați să respecte distanța socială.

La sosire, angajaților li se verifică temperatura cu ajutorul unei camere termice, potrivit unui comunicat al companiei. De asemenea, toate posturile de lucru sunt dezinfectate, iar angajații poartă măști de protecție.