6.000 de angajați ai Ford Craiova intră de joi în șomaj tehnic. Ei vor primi 78% din salarii, ȋn perioada ȋn care stau acasă, potrivit unui mesaj transmis pe un grup intern.

Șomajul tehnic începe pe 19 martie și durează până pe 5 aprilie, declară Maria Manea, lider al Sindicatului Ford Craiova, pentru Mediafax.

"Ȋn perioada 19 martie - 5 aprilie 2020, angajații Ford intră ȋn șomaj tehnic. Vor fi plătiți cu 78 la sută din salariu. Deocamdată nu știm metodologia de aplicare. Ne-au fost date informații că se ȋntrerupe activitatea.

Bănuiesc că mai sunt activități care nu necesită ȋntrerupere, dar asta vom vedea. Din cauza coronavirusului a fost luată această masură", a spus Manea.

Conducerea companiei nu a făcut ȋncă un anunț oficial pe acest subiect, dar au spus că o vor face în cursul zilei de astăzi, transmite Digi24.

Mai mulți producători auto au anunțat că opresc producția, în contextul pandemiei de coronavirus. Printre ei se numără și Renault, din care face parte și Dacia. Ei vor ȋnchide fabricile din Franța. Nu a fost anunțată, ȋncă, nicio măsură ȋn cee ace privește activitatea din România.