Potrivit declarației de avere, Alexandru Cumpănașu a încasat în 2018, circa 80.000 de lei de la Romaqua Grup. O sumă similară primește și soția lui Cumpănașu din partea aceleiași companii. Romaqua Grup este compania care îmbuteliază apa minerală Borsec.

Rise Project arată că:

„Din cei 29.000 de euro pe lună, câștigați de Cumpănașu împreună cu soția sa anul trecut, 3.000 de euro provin de la compania care îmbuteliază Borsec (Romaqua Grup), condusă de peste un deceniu de câțiva ofițeri de spionaj.

► Gradele apei minerale încep cu generalul (r) Constantin Rotaru, fost director adjunct al Serviciului de Informații Externe (1999 – 2005). Pe vremea lui Ceaușescu, a lucrat la informații economice, inclusiv la ICE Dunărea, unitatea prin care se derulau operațiunile de Aport Valutar Special ale Securității. În anii ’90, fiind trecut temporar în rezervă, a condus societatea Grivco International, a mogulului Dan Voiculescu. El administrează Romaqua Group din 2005.

► Altul este Ioan Păun, general (r) SIE. În calitate de consul general la Hong- Kong, a supravegheat trimiterea în țară a unor bunuri în valoare de 611.000 de euro, destinate familiei lui Adrian Năstase, premierul de atunci. Drept urmare, a devenit martor cheie în celebrul dosar „Zambaccian“. Și el s-a angajat la Romaqua Group când a ieșit în rezervă, la mijlocul anilor 2000.

► Emilian Ivan, tot general (r) SIE, format în Războiul Rece. A lucrat pe spațiul american cu acoperire diplomatică, apoi la informații economice în subordinea generalului Rotaru. Ivan a preluat divizia de cafea a Romaqua Group, dar a părăsit compania după doi ani.

► Un alt administrator vechi al Romaqua a rămas avocatul Adrian Vilău, fost colaborator al Securității, ex-deputat și finul lui Ioan Talpeș (al doilea director SIE din anii ’90). L-a reprezentat pe generalul Păun în dosarul lui Năstase.

► Octavian Crețu, patronul Romaqua Group, le-a pus pe tavă procurorilor înregistrarea unei discuții purtate cu Adrian Năstase în 2006. Reieșea că fostul premier îl șantaja pe Crețu cu dezvăluirea calității de ofițer a lui Păun, dacă acesta nu-și revizuia declarațiile din dosar. Crețu e căsătorit cu fiica unui diplomat chinez”, anunță Rise Project pe Facebook.