Spitalul Universitar de Urgență București a fost amendat cu suma de 20.000 de lei pentru modul în care s-a ocupat de „manipularea pacienților decedați”, conform unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Documentul precizează că: "Inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București au finalizat controlul la Spitalul Universitar de Urgență București, ca urmare a apariției în spațiul public a unor imagini privind manipularea pacienților decedați.

Echipa de inspectori a constatat că imaginile apărute corespund realității, brancarda cu pacientul decedat a fost amplasată de către o asistentă medicală, într-un loc neadecvat, pe o scară de evacuare în caz de incediu."

Pe lângă amendată dată instituției medicale, a mai fost aplicată încă o sancțiune de 1000 de lei pentru asistenta care a abandonat targa cu pacientul decedat în acel loc.

Investigațiile Ministerului Sănătății au început după ce în spațiul public au apărut imagini în care pe holul Spitalului Universitar apare un cadavru. Deputatul USR care a publicat fotografiile a spus că este o practică uzuală și că pacienții decedați sunt „abandonați cu orele pe scările interioare”.