Atribuirea contractelor cu dedicaţie şi populismul par sã fie principalele preocupãri ale Primãriei Sectorului 5. Oamenii care locuiesc pe strãzi neasfaltate, fac apeluri publice cãtre Gabriela Firea sã lase festivalurile şi sã facã treabã, pentru cã nu se vor lãsa”pãcãlţi” mereu.


O nouă investiție se pregătește în Sectorul 5: aproape 3 milioane de lei sunt alocate marcajelor rutiere (procedurile de achiziție sunt încă în desfășurare în SICAP). Aceasta în condițiile în care pentru reparațiile curente ale străzilor s-au cheltuit doar 17 mii de lei în primele 8 luni ale anului”, afirmã consilierul local USR Cristina Coroblea. Ea spune cã “investiţia” are la bazã un studiu de circulație pentru Sectorul 5. Oricum, se pare că Primăria Sectorului 5 este foarte mulțumită de starea străzilor pe care le administrează - altfel nu s-ar justifica suma foarte mică alocată, anul acesta, reparațiilor curente”, mai spune consilierul local.

O altã evaluare a edilului Sectorului 5 Daniel Florea se referã la achiziţia serviciilor de pazã pentru urmãtorii 2 ani.
108 milioane de lei (23 milioane de euro) se vor plãti pentru paza școlilor, a parcurilor și a locurilor de joacă din Sectorul 5 Procedurile de licitație sunt încă în desfășurare.La ședința din Parcul Sebastian, primarul Daniel Florea se lăuda că a dat 191 de milioane de lei pentru școli. De fapt, în primele 8 luni doar 40 de milioane de lei au mers către educație, restul sunt estimați pe hârtie”, declarã Cristina Coroblea.

Mesaj cãtre PSD şi Firea

Oamenii de pe strada Floare de Vârf, cartierul Rahova, i-au transmis Gabrielei Firea un mesaj: e o rușine că nu asfaltează această stradă din capitala țării!
Ei aşteaptã ca primãriţa sã lase statuile, festivalurile și alte înalte (și foarte scumpe) "realizări culturale", și se va uita la praful și noroaiele din orașul pe care îl administrează.
În discuții, oamenii i-au criticat și pe Liviu Dragnea, și pe Daniel Florea (primarul Sectorului 5). Dacă PSD își închipuie că poate lăsa oamenii de izbeliște și să ii păcălească la nesfârșit vorbind de statul paralel și alte fantezii, se cam înșeală”, transmite consilierul USR.