Lauda de sine nu miroase a bine. De această dată este vorba de primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, de Gabriela Firea, primar general şi de Răzvan Cuc. Cei trei s-au întrecut în destăinuiri privind reabilitarea Podului Constanṭa, aflat în stare avansare de uzură, dar Firea a spus puṭine în multe vorbe.

În vreme ce Dan Tudorache a fost mai laconic în anunṭarea evenimentului, Gabriela Firea a elaborat şi a exagerat încât nu mai este credibilă. “Astăzi, la sediul Primăriei Municipiului București, împreună cu ministrul Răzvan Cuc și primarul general Gabriela Firea, am participat la încheierea protocolului care prevede cooperarea administraiei locale cu Ministerul Transporturilor pe proiecte comune. Podul Constana este primul dintre acestea, iar lucrările de reabilitare vor începe la sfârșitul acestei săptămâni, a anunṭat Tudorache. Firae în schimb a înflorit informaṭia.

Prin semnarea acestui protocol, Primăria Capitalei şi autorităţile centrale se angajează să colaboreze pentru demararea, de urgenţă, a unor obiective de investiţie comune, cuprinse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, în special în cazul celor care necesită intervenţii urgente. Astfel, facem paşi concreţi pentru reabilitarea unor obiective de infrastructură din Capitală, care necesită avize şi aprobări atât din partea autorităţilor centrale, cât şi din partea Primăriei Capitalei. Vom constitui grupuri de lucru cu participarea specialiştilor de la cele două instituţii, ceea ce va duce, cu certitudine, la deblocarea unor situaţii care trenează de ani de zile. Unul dintre obiectivele care vor intra de urgenţă în reparaţii este Podul Constanţa, a spus primarul general, Gabriela Firea.

Un semn că minte şi că exagerează este faptul că numai presa guvernamentală a fost anunṭată de eveniment.

Mai puṭin obositor a fost ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. El a declarat că în zilele următoare va fi dat ordinul de începere a lucrărilor de punere în siguranţă a Podului Constanţa, potrivit Agerpres. Vom începe cu partea de suprastructură, iar apoi vom putea începe lucrările de modernizare a podului. Termenul de finalizare este de 2 3 luni şi se va lucra în special în timpul nopţii, pentru a nu afecta traficul rutier, a spus Ministrul Trasnporturilor.