Tribunalul Bucureşti a suspendat hotãrârile de Consiliu General prin care au fost desfiinţate patru subordonate ale Primãriei Capitalei, în favoarea companiilor municipale, “nãşite” de interlopii din Voluntari. “Firea, obiuieşte-te sã pierzi!”, este mesajul consilierului general USR, Ana Cicealã, care a anunţat decizia instanţei.

Aroganța și incompetența doamnei primar a Capitalei au mai primit o lovitură în Justiție. Tribunalul București a decis, astăzi (vineri, 7 decembrie), să suspende hotărârile de Consiliu General prin care erau desființate patru administrații pentru a face loc companiilor nășite în Voluntari să direcționeze banii publici către găștile prietene PSD”, a comentat Ana Cicealã.

Se pare cã instanța de judecată s-a inspirat din decizia Curţii de Apel, care a desființat recent companiile municipale votate cu majoritate simplã de voturi în Consiliul General. Acestea au reuşit sã toace degeaba peste jumătate de miliard de euro din banii publici. “Această nouă hotărâre a instanței dovedește, o dată în plus, că de doamna Firea e doar gura. Din păcate, din cauza acestei incompetențe cel mai mult au de suferit cetățenii Capitalei, care ar trebui să beneficieze de serviciile pentru care plătesc taxe și impozite. Pentru că doamna primar refuză să pună în aplicare deciziile instanțelor judecătorești, împreună cu colegii din USR vom merge până la capăt în apărarea intereselor comunității locale. Până când doamna Firea va înțelege că există legi pe care trebuie să le respecte”, promite Ana Cicealã.

Tribunalul Bucureşti a suspendat patru administraţii din subordinea Capitalei. Angajaţii au încercat sã atraga atenţia prin greve spontane, dar primãriţa a fost surdã la protestul lor. Este vorba despre Administraţia Strãzilor, Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement, Administraţia Cimitirelor şi Administraţia Fondului Imobiliar.

Anunțul a fost făcut de Roxana Wring, consilier general USR: ”Încă o decizie a instanței confirmă amatorismul deciziilor luate de Gabriela Firea. Tribunalul București a decis astăzi (vineri–n.r.) suspendarea executării Hotărârii nr. 721/18.10.2018 a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Este vorba despre hotărârea prin care urmau să fie desființate mai multe administrații din Capitală: ALPAB, Administrația Străzilor, Administrația Cimitirelor și Administrația Fondului Imobiliar. Am spus încă din acea ședință faptul că astfel de decizii luate pe genunchi, în loc să rezolve problemele, vor provoca și mai multe încurcături. Din păcate, am avut dreptate. Gabriela Firea s-a aventurat încă o dată într-un experiment administrativ sortit eșecului”.

În 22 noiembrie, la solicitarea USR, Curtea de Apel București a anulat Hotărârile CGMB prin care au fost înființate cele 22 de companii municipale ale Primăriei Capitalei. Instanța a constatat că hotărârile au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri, și nu cu votul a două treimi, așa cum ar fi fost nevoie pentru astfel de proiecte care privesc patrimoniul Capitalei.

“Cred că Primarul Capitalei trebuie să-și asume răspunderea politică pentru toată această cascadă de încurcături pe care le-a provocat din aroganță și din încăpățânare. Gabriela Firea trebuie să accepte că nu se pricepe la administrație și că orice zi pe care o petrece în fruntea Primăriei este un risc pentru bucureșteni. Mai ales după această decizie a Tribunalului București, se impune discutarea și susținerea proiectului USR București privind dizolvarea și lichidarea companiilor municipale”, a mai scris Roxana Wring pe Facebook.

La solicitarea firmei Vesta Investment SRL, în luna octombrie, Tribunalul București a decis suspendarea Hotărârii CGMB nr. 531/23.08.2018 privind delegarea serviciului privind organizarea și optimizarea circulației rutiere și pietonale, instalarea, întreținerea și funcționarea sistemelor de semnalizare și dirijarea circulației către Compania Municipală Managementul Traficului.

Procesul a pornit de la faptul că Administrația Străzilor avea în derulare o procedură de licitație pentru marcaje rutiere, procedură care nu a mai fost finalizată după delegarea serviciului, iar societatea Vesta a fost afectată.

Este vorba despre un acord-cadru pe 48 de luni, cu o valoare estimată de circa 120 milioane lei fără TVA, împărțit pe 6 loturi.

Administrația Străzilor București, în calitate de autoritate contractantă, a fost obligată printr-o decizie a instanței să finalizeze procedura de licitație.