După declararea neconstituțională a numirii lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului Premierul Ludovic Orban a anunțat că propunerea PNL pentru ocuparea funcției este fostul co-președinte al partidului, Alina Gorghiu.

„Cu siguranță, candidatul PNL pentru președinția Senatului, care a fost şi votat în Biroul Politic Naţional, este Alina Gorghiu”, a spus președintele Partidului Național Liberal.

O propunere de candidat pentru această funcție ar putea veni și din partea USR. Cristina Prună, deputat USR, a declarat să partidul pe care îl reprezintă nu a luat încă o decizie cu privire la susținerea Alinei Gorghiu.

„Trebuie să ne consultăm. Data trecută când Alina Gorghiu a candidat, dacă îmi aduc bine aminte, a beneficiat de susţinerea USR. Evident că şi de data aceasta va trebui să trecem prin acelaşi şir de consultări şi să susţinem persoana care s-ar potrivi cel mai bine acestui rol”.

„Domnul Meleşcanu ar fi trebuit să se abţină încă de acum 30 de ani să mai aibă de-a face cu viaţa publică românească. (...) Evident că vor exista discuţii politice, astfel încât să susţinem un preşedinte al Senatului care să facă cinste acestei instituţii şi să nu mai legiferăm în condiţii de ilegalitate”, a mai afirmat Cristina Prună.

Curtea Constituţională a României a decis miercuri că procedura de alegere a lui Teodor Meleșcanu ca președinte al Senatului este neconstituțională.