Liderii celor două partide au avut, luni, o ședință comună în care au decis componența Comitetului Executiv. Acesta va fi format din doi membri de la USR și doi de la PLUS și va fi condus de europarlamentarul PLUS, Dragoș Tudorache.

Din structura de conducere vor face parte și Silviu Dehelean (USR) -juridic- și Dragoș Neacșu (PLUS) -finanțare. Până la finalul săptămânii, Comitetul Executiv al Alianței va fi completat cu un responsabil pentru coordonarea campaniilor electorale din 2020 și un responsabil pentru politici publice.

„Vrem să începem să pregătim guvernarea și vom încerca o aliniere pe partea de politici publice. Vom crește ritmul pentru alinierea celor două programe politice și va fi și o echipă executivă comună de comunicatori, de vectori de imagine care să intre într-o poziție de opoziție activă pozitivă la actuala guvernare”, a declarat Dragoș Tudorache, la finalul ședinței.

De asemenea, se pare că Dan Barna și Dacian Ciolos l-ar dori pe Moise Guran pentru a coordona campaniile electorale din 2020. Liderul USR a confirmat că au loc discuții cu jurnalistul Moise Guran, dar și cu alte persoane vizate pentru această funcție.

„Sunt discuții deschise cu Moise Guran și cu alte persoane din spațiul public pentru a veni în acest proiect al alianței USR-PLUS pentru a întări și a consolida mai departe. Vom vedea cum se vor finaliza aceste discuții și vă vom anunța”, a declarat luni, Barna, într-o conferință de presă.

Conform unor surse politice, Moise Guran încă analizează propunerea și nu se grăbește să dea un răspuns.