​​Medicul Ioan Sîrbu, fost director al Spitalului Militar Central, este candidatul pe care Alianţa Pro Bucureşti 2020, condusă de Victor Ponta și Robert Negoiță, îl aruncă în cursa pentru Primăria Bucureștiului.

„Alianţa Pro Bucureşti 2020 îl va susţine pentru funcţia de primar general pe domnul doctor Ioan Sîrbu. Este nevoie poate mai mult ca niciodată de cineva în Bucureşti care să nu facă politică. (...) Este o persoană care aproape un deceniu a condus unul dintre spitalele de marcă din România - Spitalul Militar Central. Are o experienţă şi medicală şi administrativă importantă şi o persoană cu care Alianţa Pro Bucureşti 2020 încearcă să ofere o alternativă", a declarat Ponta într-o conferinţă de presă susţinută alături de partenerul de alianţă, Robert Negoiţă, primar al Sectorului 3.

„Am acceptat oferta Pro România, pentru că este un partid în care mă regăsesc și mi se potrivește ca viziune pentru București. Sunt convins că vom putea face multe lucruri împreună. Victor Ponta a avut motive foarte clare când s-a îndreptat spre persoana mea. Eu am făcut medicină, dar și administrație. Am fost director al Spitalului Militar Central și am făcut din el un spital modern și performant”, a declarat gen. Sîrbu pentru Newsweek.

Potrivit lui Victor Ponta, se doreşte constituirea unei alternative pentru Bucureşti.

"Sunt bucureştean şi bucureştenii nu vor să fie obligaţi prizonieri: dacă nu votezi cu Nicuşor, iese Firea, dacă nu votezi cu Firea, iese Nicuşor. Cred că obligaţia noastră a fost să creăm o alternativă pentru Municipiul Bucureşti, pentru sectoarele Capitalei, pentru echipa de consilieri", a adăugat liderul Pro România, citat de Agerpres.