Primul caz suspect de virusul din China este o persoană de 24 de ani revenită recent din ţara asiatică şi care s-a prezentat cu simptome specifice coronavirusului la secţia de Urgenţe a Spitalului din Bacău.

„Din ce date avem la acest moment, este vorba despre un tânăr de 24 de ani, care studiază în China și care a venit în Bacău în urmă cu opt zile. A acuzat febră inclusiv în avion, dar ulterior nu a mai avut stare febrilă. În schimb a tușit, iar acum s-a prezentat la UPU cu dureri musculare, care pot fi și un efect secundar al acestei tuse. A fost introdus în camera de izolare, i se efectuează toate investigațiile necesare, s-a luat legătura și cu Institutul Matei Balș, așteptăm rezultatele”, a declarat Alin Năstasă, directorul Direcției de Sănătate Publică Bacău, pentru Deșteptarea.ro.

Pacientul este așteptat luni la Institutul Matei Balș din Capitală, unde va fi spus mai multor investigații și va fi testat și tratat.

La finalul ședinței Comitetului interministerial privind măsurile pentru noul virus din China, Adrian Streinu-Cercel de la Institutul Matei Balș, a declarat că riscul ca în țara noastră să apară cazuri de infecții cu noul virus este REDUS.

În prezent, nu există un test rapid pentru coronavirus.

Până luni, în România nu a fost înregistrat niciun caz de infecție cu noul coronavirus din China.