Pe 17 august am celebrat 155 ani de la primul Primar al Bucureștiului. Și de atunci s-au perindat în post 112 persoane, ne atenționează conferențiarul universitar Bogdan Suditu. El explică asocierea Firea și 112.

“Doamna Firea este cel de-al 112-lea primar al Bucureștiului!!! Și, asemeni, altui # 112, a creat așteptări de bună credință și responsabilitate, a avut acces la publicitate pe toate canalele media, a avut resurse, iar când vrei să vezi rezultate și utilitate după cheltuieli publice nemăsurate....

112 sună a semnal de alarmă că trebuie să resetăm sistemul (de alegere a primarului general/de sectoare și/sau de repartiție a responsabilităților între PMB și sectoare)! Ca să evoluăm către un București de secol XXI, să trăim /locuim decent și să nu mai risipim oportunitățile actuale de dezvoltare, banii și viitorul copiilor noștri!

Primul primar al Bucureștiului a fost Barbu Vlădoianu, numit în funcție în 17/30 august 1864. Funcția de primar de comună (urbană și rurală) a fost înființată prin Legea nr. 394/1864 pentru comunele urbane și rurale, moment din care București devine comună urbană a județului Ilfov, vechiul Sfat orășenesc devine Consiliul Comunal, iar Președintele acestuia devine Primar”.