Vineri seară, o nouă alertă cu bombă în Capitală a fost anunțată la serviciul de urgență 112. După verificări, subsolul unei clădiri de pe Calea Victoriei, aflată în reabilitare, polițiștii au găsit 15 mine antipersonal fără încărcătură explozibilă.

Minele au fost ridicate de specialiştii Serviciului Pirotehnic sosiți la fața locului, iar polițiștii fac cercetări în continuare pentru a afla cum au ajuns minele în subsolul clădirii.

Persoanele din locul alertat cu bombă au fost evacuate. La fața locului au sosit mai multe echipaje de poliție, dar și pirotehniștii de la SRI. Traficul în zonă a fost restricționat și deviat timp de două ore.

În ultimele săptămâni, în București, au mai fost sesizate patru astfel de amenințări, dar toate s-au dovedit a fi false.

Pe 5 martie, alerta cu bombă anunțată la un centru comercial din sectorul 2 al Capitalei, în zona Piața Obor, s-a dovedit a fi falsă. A fost a doua alertă cu bombă în aceeași zonă din ultimele două săptămâni. Pe 20 februarie, o altă amenințare cu bomba a fost semnalată printr-un apel la 112.