ANM anunță că România va fi lovită în acest weekend de un ciclon mediteranean și lansează o avertizre cu privire la litoralul românesc.

Ploi puternice vor avea loc în special în sudul și sud-estul țării. Pe litoral se pot produce furtuni cu aspect tornadic.

Meteorologul Alina Șerban a declarat că ciclonul care a făcut ravagii în Grecian se îndreaptă spre litoralul românesc și bulgăresc. Ploile se vor intensifica în special sâmbătă și duminică după masă, conform prognozei actualizate.

Ciclonul care vine în România a făcut ravagii în mai multe țări. Super-celulele de furtună au lovit mai întâi sudul Italiei, iar când a ajuns în Grecia, unde s-au lovit de temperaturi de 35 de grade, acesta au devenit mult mai agresive. „S-au format structuri supercelulare, ceea ce a dat vânt foart puternic”, atenționează Alina Șerban de la ANM. Sâmbătă, în vestul, sud-vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi la munte, vremea va deveni în general instabilă şi, mai ales după-amiaza şi noaptea, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa, în general, între 8 şi 18 grade.

Duminică vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări mai ales în cursul zilei şi, pe arii extinse, vor fi averse, ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 şi 25 de grade, iar cele minime între 9 şi 18 grade. La începutul săptămânii viitoare, vremea se va menţine răcoroasă. Local şi temporar vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.