Consiliul Local al Sectorului 2 a decis că Primăria de sector, precum și instituțiile subordonate, vor cumpăra, ȋncepând din 2020, doar mașini hibrid sau electrice, care nu poluează. Inițiativa ȋi aparține viceprimarului liberal, Dan Cristian Popescu.

“Vorbim toți despre mediul ȋnconjurător, despre aerul pe care ȋl respirăm și cred că instituțiile statului, autoritățile publice, sunt primele care trebuie să dea un exemplu ȋn acest sens. Degeaba ne plângem de poluare când noi cumpărăm mașini diesel sau cu benzină. Țin să amintesc că tot la propunerea PNL ȋn Consiliul General (al Capitalei) mașinile hybrid și electrice au taxe 0 și au și taxă de parcare 0 ȋn centru”, a spus viceprimarul Dan Cristian Popescu ȋn timpul ședinței Consiliului Local al Sectorului 2.

Mai mult, ȋn hotărârea de Consiliu se arată că “Ȋncepând cu anul 2024, la nivelul Primăriei Sectorului 2 și al instituțiilor subordonate Consiliului Local Sector 2 al Municipiului București, reȋnnoirea parcului auto destinate transportului de persoane se va face doar prin achiziția de autoturisme noi, pur electric”.

Proiectul Eco Drive ȋși propune ca obiectiv și “crearea de infrastructură pentru autovehiculele de transport rutier nepoluant”. Adică, amenajarea unor spații speciale pentru instalarea stațiilor de alimentare a mașinilor electrice.

Hotărârea a trecut de Consiliul Local cu 24 de voturi pentru și o abținere.