Afacerea cu turcii, asocierea OtokarOtomotiv ve Savunma Sanayi, pentru achiziţia autobuzelor noi pare sã nu meargã ca pe roate. Gabriela Firea a anunțat de la tribuna Consiliului General că pânã la sfârşitul acestui an va aduce 100 de autobuze. Deocamdatã avem doar 20 şi e greu de crezut cã vor veni la timp.

Primele 20 de autobuze noi, din cele 400 recent achiziţionate conform contractului încheiat de Primãria Municipiului Bucureşti cu asocierea OtokarOtomotiv ve Savunma Sanayi, au ajuns la Bucureşti şi vor fi recepţionate în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie la autobaza Titan a STB”, anunţã Primãria Capitalei. Potrivit anunţului, ele sunt dotate cu aer condiţionat, sistem de taxare inteligent şi GPS şi vor intra în exploatare dupã ce vor fi înmatriculate.

“Conform graficului, pânã la sfârşitului anului vor fi livrate alte 80 de unitãţi, iar anul viitor restul de 300”, mai anunţã PMB.

Numai cã anunţul vine înainte de verificarea criteriilor tehnice de atribuire, conform caietului de sarcini. Dupã finalizarea procedurii de recepţie, se va convoca şedinţa de îndatã a Consiliului General pentru ca primele 20 de autobuze sã fie concesionate, conform Legii 92/2007 modificatã prin OUG 89/2018, cãtre Societatea de Transport Bucureşti, operatorul serviciului de transport public din Capitalã”, mai spune primãria. Aşadar, pânã la 15 noiembrie, cele 20 de autobuze vor fi vãute pe strãzile oraşului, iar în urmãtoarele 2 luni, le vom vedea pe toate cele 100.

“Conform graficului de livrãri, anul viitor vor ajunge şi restul de 300 de autobuze. Valoarea tranzacţiei este 100 milioane euro plus TVA. Autobuzele sunt de trei tipuri în funcţie de traseele pe care vor circula: 320 de autobuze de 12 m, 50 autobuze de 10,7m şi 30 de autobuze de 18”, mai spune PMB.

Şoferii spun cã autobuzele noi nu oferã condiţii bune de muncã, iar scaunele pentru cãlatori sunt neconfortabile.

a2 a3 a4