Lipsa agentului termic în aproape jumãtate de Capitalã, semafoare defecte cu risc major de accidente grave, cozi imense la plata taxelor şi impozitelor. Aşa a arãtat Bucureştiul la începutul acestui an dupã 10 ani de conducere PSD-istã. Primãriţa tace mâlc dupã ce în spaţiul public a apãrut şi suma alocatã pentru investiţii în schimbarea conductelor: 5% din banii daţi pentru Catedrala Naţionalã şi 3% din valoarea parangheliilor.

Lipsa investiţiilor la RADET din ultimii 10 ani de administrare PSD-istã a paralizat jumãtate din oraş. Reţeaua de postaci a primãriţei a lansat deja zvonul cã Liviu Dragnea ar fi “comandat” avariile din reţeaua de termoficare. Dupã ce în sectoarele 2 şi 3, reparaţiile au durat 12 zile, a venit rândul sectoarelor 5 şi 6, unde circa 60 de blocuri au rãmas la începutul acestui an fără căldură și apă caldă. Când presa şi opoziţia scriau şi vorbeau despre RADET, Gabriela Firea zâmbea relaxatã ştiind cã “alegerile nu se câștigă vorbind despre RADET, că nu e un subiect pe agenda oamenilor”. Principala problemã a Gabrielei Firea este sã nu fie asociată cu temele negative și își trimite trepădușii la înaintare. La fel a tăcut și când doi angajați RADET au murit fierți între țevi, când încercau să dea drumul manual la o vană, în subteran.

Acum Firea l-a bãgat în faţã pe avocatul scandalagiu, viceprimarul Capitalei Aurelian Bãdulescu. Acesta a inventat scandalul semafoarelor.

Diversiunea semafoarelor
semafoare

Nu este pentru prima datã când primãriţa creazã diversiuni pentru a abate atenţia publicului de la problemele grave ale momentului. Sâmbãtã, 29 decembrie 2018, Compania Municipalã Management Trafic Bucureşti SA, în calitate de operator al sistemului de semaforizare, a anunţat cã a depus la Poliţie o plâgere penalã dupã ce cu o zi înainte ar fi avut loc o accesare ilegalã a echipamentelor. Potrivit comunicatului remis, s-ar fi constatat cã dulapurile care conţin automatele de dirijare dintr-o intersecţie, care au sisteme de siguranţã, ar fi fost introduse alte diagrame decât cele autorizate, care stabilesc timpii pentru culorile roşu şi verde ale semafoarelor şi trecerilor de pietoni.
Conform companiei, după prima accesare a dispozitivului trecerii de pietoni din faţa Policlinicii Titan, din data de 28 decembrie, situaţia ar fi fost remediată rapid, iar sistemul a fost verificat din punct de vedere tehnic, fiind exclusă varianta unei erori. Pe 29 decembrie a avut loc o nouă accesare, în acelaşi loc, iar semaforul trecerii de pietoni, în loc să urmeze ciclul de culori roşu-verde, a rămas blocat pe culoarea galben intermitent. "Menţionam faptul că, din punct de vedere tehnic, doar persoane specializate, care au cunoştinţele şi echipamentele necesare pot să acceseze automatele de dirijare şi să modifice diagramele", a transmis compania.
Deşi gravitatea celor reclamate este deosebitã, nici Poliţia, nici Primăria Capitalei nu au oferit dete preliminare din anchetã. Consilierii din Opoziţie consideră că acest caz ar putea fi „o perdea de fum” pentru a acoperi problemele de la RADET.

„Pare doar o perdea de fum care să acopere problemele cu furnizarea apei calde şi a căldurii la nivelul Capitalei. Gabriela Firea se grăbeşte să ameninţe cu plângeri penale, aşa cum de altfel a procedat în tot mandatul. Încă nu am aflat dacă <Balena albastră> a fost prinsă şi pedepsită exemplar sau cei care au devastat distribuitoarele de otravă din parcuri au fost identificaţi”, a declarat Cătălin Deaconescu, consilier general PNL.

El susţine cã Gabriela Firea încercã să-şi pună nerealizările pe seama unor „forţe oculte care îşi propun să o saboteze, inducând populaţiei o stare de panică”.

„Comportamentul viceprimarului Aurelian Bădulescu şi al primarului Gabriela Firea mă fac să cred că au vrut să mute atenţia publicului, în aceste zile, de la subiectul care îi afecta cel mai tare, şi anume RADET, şi de la faptul că mii de cetăţeni bucureşteni au îngheţat în case în aceste zile. Am văzut că doar domnul Bădulescu a făcut declaraţii cum că s-ar fi sabotat una dintre cutiile de pe bulevardul Grigorescu. Bineînţeles că putem lăsa la latitudinea organelor de cercetare penală acest caz”, a declarat consilierul USR, Ana Ciceală.

Primăriei Capitalei: declaraţiile celor doi consilieri sunt „aberaţii”

„Referitor la informaţiile denigratoare care induc ideea că incidentele înregistrate în data de 28 şi 29 decembrie la sistemul de semaforizare nu ar fi reale, Primăria Municipiului Bucureşti respinge cu fermitate această aberaţie şi precizează că a acţionat conform legii şi a pus la dispoziţia DIICOT şi BCCO (Brigada Combaterii Criminalităţii Organizate) toate informaţiile necesare anchetării acestui caz deosebit de grav. Mai mult decât atât, inducerea în eroare a organelor de anchetă constituie o gravă încalcare a legii, în consecinţă, orice speculaţii în acest sens nu reprezintă altceva decât abordări politice fără fundament, tendenţioase, care dezinformează opinia publică”, susţine Primăria Capitalei.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat că mai mulţi angajaţi au fost chemaţi la secţia de poliţie pentru a furniza eventuale informaţii care pot duce la concluzii în ancheta privind accesarea ilegală a semafoarelor.

„Toate imaginile pe care le-am surprins pe camerele de vederi au fost predate organului de urmărire penală, acesta în continuare încercând să indentifice persoanele care au accesat în mod neautorizat aceste casete de la semafoare (...) Eu până la acest moment, ca urmare a ingerinţelor transmise de procurori, nu am vizionat aceste casete”, a declarat Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei.