Elogiile lui Dan Bittman la adresa primarului Sectorului 5, Daniel Florea, au fost bomboana pe coliva PSD-istã în Bucureşti. În doar câteva zile, edilul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a făcut o rectificare bugetară fãrã sã respecte prioritãţile cetãţenilor, iar Robert Negoiţã, care conduce Sectorul 3, a foat de p[artea poliţistului care a lovit un copil flãmând.

Primăria Sectorului 5 a sfidat orice bun simţ. Primarul Daniel Florea a inaugurat cu mare fast patriotismul de sector. Înainte de sărbătoarea Centenarului României și înainte de zilele Bucureștiului, cetățenii din Sectorul 5 au sărbătorit 50 de ani de la prima atestare documentară a Sectorului 5. Paranghelia a fost un amestec de bâlci electoral și paradă comunistă, cu copii încolonați pentru a trece prin fața primarului Daniel Florea și a soției sale. Toate acestea într-un sector care se confruntă cu grave probleme sociale și administrative, începând cu sărăcia din Ferentari, continuând cu școlile din Rahova care stau să cadă pe elevi, strângere de semnãturi pentru a forţa primãria sã le asigure oamenilor utilitãţile și ajungând la blocurile neautorizate care iau foc pe Șoseaua Giurgiului. Cu toate acestea, Primăria Sectorului 5 și-a permis să aloce 3.258.216 lei (adică 700.000 de euro) pentru acest bâlci politic cu muzică de fanfară și fasole cu ciolan.
Evenimentul „50 de ani de Sector 5 “ a însemnat fasolea și ciolanul. Dacă nici acum, de acest semicentenar, nu suntem uniți între noi, atunci când?“, spunea un cetãţean.

Gabriel Mutu edilul Sectorului 6, a făcut rectificare bugetară “epocalã”. A luat banii de la anvelopări și i-a dat pe hidrobiciclete. Robert Negoiță primarul Sectorului 3, a luat apărarea polițistului care a lovit, ca o brută, un copil în parc, care pescuia peşti în Parcul IOR ca sã aibã familia ce pune pe masã la cinã.

Primãria Capitalei a distrus toate peluzele din Cişmigiu, care au fost folosite la amplasarea scenelor, ca parcare, spațiu tehnic etc. A fost nenorocit tot gazonul, sunt șleauri de noroi întărit, restul zonelor nu au fost udate și sunt îngălbenite sau chele. Oamenii spun cã numai aici găseşte primãria oameni. La evenimentele lor de toată jena nu vine lumea și nu pot justifica banii. De aceea vin în parcuri”, spune un bucureştean.

Sfaturi pentru Gabriela Firea

Consilierul general PNL, Ciprian Ciucu, îi transmite primãriţei greşelile pe care le face cu banii publici.
► Concertele nu fac parte din serviciile publice, nu răspund unei nevoi de bază;
► Serviciile publice trebuie să fie prioritățile primăriilor: termoficare, transport-mobilitate, apă-canal, iluminat public, dezinsecție, deratizare etc. Dacă le faci pe astea bine și îți mai rămân bani, faci investiții în infrastructură și spitale etc. nu toci banii oamenilor.
► Piața evenimentelor este o piață funcțională, intervenind pe ea o denaturezi, aducând artiști care simpatizează cu PSD;
► Având o piață funcțională, înseamnă că dacă oamenii vor să-l vadă pe Rod Stewart trebuie să plătească bilet. Rockerul ăsta bătrân este mega-celebritate și are promotori capabili să-i organizeze concerte. Nu e normal ca să-i dați din banii noștri pentru că așa vreți voi.
►Nu mai faceți festivaluri peste festivaluri prin parcuri, căutând acolo public! Deranjați bucureștenii și-i goniți din puținele zone în care își mai pot găsi liniștea în orașul acesta distrus de voi! Dacă festivalurile voastre ar fi valoroase, oamenii ar veni singuri la ele, nu trebuie să ni le băgați voi pe gât și în urechi.
► Nu mai tocați banii bucureștenilor pe “evenimente culturale” în țară. Nu aveți competențe legale, nu sunteți Ministerul Culturii. Că de aceea arată Bucureștiul în halul în care arată! Că tocați banii și nu faceți nimic bun și util, ceva care să dureze!