La începutul mandatului sãu, Gabriela Firea pleda teatral pentru “grija” ei pentru Sãnãtate. Acum neagã evidenţa. Bebeluşii de la Maternitatea Giuleşti, tot acolo unde în mandatul lui Sorin Oprescu au ars de vii, nu au fost infectaţi cu vreo tulpinã intraspitaliceascã. Cum PSD Firea le ştie pe toate, în urmã cu o sãptãmânã, ea afirma cã spitalele nu mai au nevoie de bani pentru medicamente sau dezinfectante, ci companiile nou înfiinţate. Aşa cã le-a tãiat banii. La Maternitatea Giuleşti, 11 angajaţi erau purtãtori de stafilococ auriu şi a fost închisã.


Alt domeniu în care Firea neagã adevãrul şi evidenţele. Într-un comunicat de presã din 28 noiembrie 2018 al Primãriei Capitalei se infirma cã bebeluşii de la Maternitatea Giuleşti ar fi fost infectaţi în spital. Cu doar o sãptãmânã în urmã, în Consiliul General, când a propus rectificarea bugetarã, primãriţa explica cã spitalele din subordinea PMB nu mai au nevoie de bani pentru medicamente şi dezinfectante. Aşadar a propus redirecţionarea banilor. Nici mãcar reprezentanţii Administraţiei Spitalelor nu îndrãzneau sã recunoas (ceea ce era evident pe hârtie) cã li se taie de la capitolul venituri, faţã de ce li se alocase la începutul anului, suma de 7.395.000 lei. Vã mai amintiţi de tevatura pe care a fãcut-o cu spitalul metropolitan care urma sã fie construit în Pipera-Voluntari?! Ambiţii mari, minte puţinã.

Realitatea bugetarã aratã cã ”reputaţia companiilor municipale” a costat de patru ori mai mult decât sãnãtatea şi educaţia în 2018.

Bugetul companiilor municipale pe 2018 = 562 milioane euro
Sănătate și Educație = 153 milioane euro

Acestea sunt numai bugetele. Execuția, adică ce s-a făcut efectiv, proiectele finalizate, este dezastru la sănătate și educație însă după cum se poate bănui la sifonat prin companii se stă foarte foarte bine.

Maternitatea Giulești a fost închisă, 11 angajaţi au stafilococ auriu

Decizia de izolare a maternităţii Giuleşti şi sistarea internărilor, de vineri, a venit de la Direcţia de Sănătate Publică București. "Având în vedere situaţia apãrutã în cadrul unitãţii spitaliceşti privind cazurile de infecţii nozocomiale cu Stafilococ Auriu MRSA, precum şi faptul că mãsurile instituite nu au dat rezultatele aşteptate, conducerea DSPMB considerã necesare instituirea unor mãsuri mai severe (...) Astfel, începând cu data 30.11.2018 se sisteazã toate internãrile în unitatea spitalicească. Pe măsurã ce spaţiile vor fi eliberate prin externarea pacienţilor, acestea vor fi închise şi se vor aplica procedurile de curãţenie şi dezinfecţie terminală." se spune în comunicatul oficial al DSP București.

Întreg personalul medico-sanitar depistat ca purtător de stafilococ auriu MRSA va fi scos din activitate până când va finalizat tratamentul specific şi probele de recontrol ale exudatelor nazale vor fi negative. Se va efectua exudatul nazal pentru intreg personalul unitãţii sanitare, precum şi pentru toti pacienţii internaţi. Joi, încă doi bebeluşi născuţi la Maternitatea Giuleşti au fost internaţi, Tot joi, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, numărul acestora ajungând la 17.