Consilierul local PNL Râzvan Sava îl acuzã pe edilul sectorului 4, Daniel Bãluţã, cã ar fi vrut sã aloce sume de bani impresionante Administraţiei Domeniului Public pentru montarea bordurilor sau a arbuştilor. Liberalul susţine cã edilul ar face “afaceri” cu membrii familiei sale, iar şcolile din Sectorul 4 nu mai au voie sã facã achiziţii cu alte firme în afara celor agreate de primãrie.


Rãzvan Sava a anunţat pe pagina sa de facebook cã Primãria Sectorului 4 ar fi vrut sã aloce 675 lei pentru metrul liniar de bordură montat şi 800 lei pentru plantarea unui arbust de tuia de 2m.Astea sunt prețurile pe care pesedistul Băluță voia să le plătească ADP-ului sector 4 pentru lucrările din acest an”, susţine Sava. El afirmã cã liberalii i-ar fi deturnat lui Bãluţã intanţiile în şedinţa Consiliului Local.

El îl acuzã pe edil cã ar fi achiziţionat anul trecut 20 de cãsuţe prin contracte directe cu membrii “famigliei Băluță” la preţuri uriaşe. Cãsuţele ar fi trebuit folosite pentru evenimente, Dar au fost abandonate. “Au fost cumpărate la preț de apartament printr-o firmă căpușă a cumnatului său, din bani de la buget.

Acum zac în paragină, în putrefacție, depozite de gunoaie și focare de infecție, populate cu oamenii străzii. O veritabilă bătaie de joc la adresa contribuabililor”, spune Rãzvan Sava.

Liberalul sugereazã cã aceste cãsuţe “ar fi putut fi amenajate pentru oameni nevoiași, amplasate într-o zonă adecvată, pentru că sunt și oameni fără adapost în sectorul 4 și de care autoritățile ar trebui să aibă grijă. Mai grav este cã 14 cãsuţe au dispãrut. “Nu m-ar mira să aflăm că au fost luate cu japca tot de clanul Băluță, duse pe proprietăți private, în folosință personală, din banii comunității, din banii munciți cu greu ai locuitorilor din sector. În aceste condiții, scandalul școlilor din sector, obligate să își facă achizițiile de la anumite firme agreate, pare a fi revoltător de real”, mai spune Rãzvan Sava.