Colegii de partid ai Gabrielei Firea i-au stricat sfârşitul de săptămână prmăriṭei. 22 de consilieri generali PSD au semnat un convocator pentru o şedinṭă extraordinară ȋn data de 27 februarie 2019, ora 11:00 pentru demiterea viceprimarului Aurelian Bădulescu şi alegerea altei persoane ȋn această funcie. Procedura a ȋntâmpinat greutăṭi din partea executivului primăriei.

Pe 30 ianuarie, PSD Bucureşti i-a retras sprijinul politic lui Aurelian Bădulescu, viceprimar al Capitalei. Vineri, 22 februarie 2019, la secretariatul general al Primăriei Capitalei a fost depus convocatorul semnat de 22 de consilieri generali PSD. Bădulescu nu va fi exclus din Consiliul General, ci doar schimbat din funcṭia de viceprimar.

vice
Orlando Culea
, consilier general PSD, ne-a relatat că ȋn momentul ȋn care a dorit să înregistreze documentul la Direcia de asistenṭă tehnică și juridică a CGMB a fost refuzat. Abuzul directoarei a fost făcut ȋn prezenṭa mai multor persoane care pot relata evenimentul.

”Îi atrag atenia doamnei Mariana Brot, directoarea acestei direcii, că nu trebuie să-și folosească fruncia de director al acestei direcii pentru protejarea anumitor persoane și să nu intre în jocurile politice. Ceea ce a făcut dumneaei este un abuz. Nu este normal să refuze un consilier atunci când vrea să depună documente la această direcie. Conform ROF, ea e obligată să le primească. Ceea ce a făcut este un abuz şi ar putea răspunde penal pentru ceea ce a făcut, ne-a spus Orlando Culea.

Mariana Brot provine din lotul Firea, ea fiind instalată pe postul de directoare de primăriṭă.

Pentru destituirea viceprimarului scandalagiu, Aurelian Bădulescu, este nevoie de 37 de voturi, iar PSD speră că mai mulṭi consilieri din opoziṭie vor vota alături de ei.

Potrivit informaṭiilor nostre, ȋn locul lui Bădulescu va fi propus avocatul Orlando Culea, care a fost preşedinte de şedinṭă timp de 2 ani. El a fost primul consilier PSD care a refuzat să voteze unele decizii ilegale ale Gabrielei Firea şi a fost schimbat din funcṭie.