Încă două noi infectări cu COVID-19 au fost confirmate de autorități, urcând bilanțul răspândirii virusului în țara noastră la 9 pacienți. Ultimele două persoane care au testat pozitiv pentru virus sunt un bărbat de 51 de ani, din județul Olt, care a intrat în contact cu bărbatul de 71 de ani din Suceava, diagnosticat anterior și un alt bărbat de 40 de ani din Hunedoara.

Dintre cei 9 cetățeni români care au contactat virusul, 3 sunt declarați vindecați. Unul a fost externat, iar ceilalți doi rămân, momentan, sub observație medicală, în spital, conform deciziei medicilor din Timișoara.

În Italia însă, situația rămâne dramatică. Bilanţul morţilor epidemiei de coronavirus din Italia a crescut cu 50 într-o singură zi, ajungând la 198. Numărul cazurilor de coronavirus confirmate în aici a crescut vineri la 4.636, faţă de 3.858 cu o zi înainte.

Şeful agenţiei de protecţie civilă a spus că, dintre cei contaminaţi iniţial cu noul coronavirus, 523 s-au restabilit complet, faţă de 414 cu o zi înainte.

Premierul interimar, Ludovic Orban, le recomandă românilor aflați în zonele din Italia afectate de coronavirus să nu vină în ţară de Paște sau în vacanță, decât în cazuri de urgenţă.