Star Pro Center Intl. este singura firmă care a acceptat să fie plătită de Primăria Sectorului 5 pe măsura încasărilor. Asta este moștenirea lăsată de Marian Vanghelie. Firma pare să facă parte din famiglia PSD-istă, pentru că ea continua să câștige licitații.

În mai puțin de un an, firma Star Pro Center Intl. a câștigat licitații care înghit aproximativ 470 de milioane de lei, echivalentul a 70% din bugetul real al sectorului pe anul 2018.
Execuția bugetară din decembrie 2018 arată că totalul cheltuielilor sectorului sunt de 1,455 de miliarde de lei. Peste 777 de milioane de lei sunt direcționați către reprezintă împrumuturi contractate de primarul Marian Vanghelie. Conform unei cerințe legale, această refinanțare apare și la venituri și la cheltuielile din anul 2018, însă acei bani nu au intrat, în mod real, în plata diverselor lucrări sau achiziții de anul trecut. Ei reprezintă doar o sum ce se va cheltui, în rate, pentru plata unor împrumuturi contractate de Vanghelie. Scădem această suma și ne rămân banii folsiti, în mod real, pentru funcționare și investiții in 2018: aproximativ 678 de milioane de lei“, spune Cristina Coroblea, consilier local Sector 5 din partea USR.


Așadar, o singură firma, care pare să câștige aproape toate marile lucrări din Sectorul 5 (fie că e vorba despre anveloparea blocurilor, amenajarea spațiilor verzi sau reparații în unități de învățământ) va înghiți o suma echivalentă cu 70% din toate cheltuielile pe un an ale Sectoului 5. De menționat este că, în present, firma are 9 angajați și a fost înființată în 2015, fiind specializată pe asistență socială.