Administrația Străzilor București a cumpărat 6,2 tone de telemea de vacă pentru 130 de angajați, în valoare de 157.248 de lei, se arată într-un anunț publicat în SEAP, conform publicației Buletin de București.

În caietul de sarcini se arată că scopul achiziționării brânzei a fost "protecția salariaților care lucrează în condiții de muncă ce impun acest lucru".

Anunțul de "Furnizare telemea maturată în vid" a fost publicat în SEAP (Sistemul Electronic de Achizitii Publice) pe data de 27 februarie de către Administrația Străzilor București. Ofertantul câștigător a fost firma CARLAND S.R.L., iar anunțul atribuirii contractului s-a făcut pe 24 aprilie.

Potrivit anunțului din februarie, obiectul contractului consta în achiziționarea de telemea de vacă maturată în vid, pentru un număr de 130 angajați, respectiv 6.240 kg (31.200 bucati telemea de vaca), în conformitate cu cerințele și necesitatea prevazută la nivelul caietului de sarcini.

Consilierul local Roxana Wring vorbește despre achiziție pe pagina de Facebook:

"6.240 kg de brânză pentru 130 de angajați. Adică 48 de kg pentru fiecare în următoarele 8 luni, 6 kg pe lună, 1,5 kg pe săptămână.

Pe lângă faptul că este ușor anacronic acest model în care direcțiunea decide un singur aliment pentru angajați, întrebarea mea este cum au ajuns totuși la acest necesar? Mi se pare că această cantitate a fost calculată nu în funcție de numărul de angajați, ci în funcție de capacitatea de producție a unui anumit producător. Am așa o bănuială că este încă o licitație în care câștigătorul era cunoscut înainte. Sau mai bine zis, o licitație ”comandată” de câștigător.".Contractul este valabil până la data de 31.12.2020, cu posibilitatea de prelungire.