Ȋn jur de 6.000 de români revin, ȋn această noapte, ȋn țară, după ce Ungaria va deschide un coridor special de tranzitare a țării, anunță ministrul de externe Bogdan Aurescu. Culoarul va fi deschis între orele locale 21:00 și 5:00.

Aurescu a declarat marți seara la Digi24 că 830 de vehicule sunt blocate la granița dintre Austria și Ungaria. Cetățenii români vin din Italia, Spania, Austria și alte țări din vestul Europei, care au rămas blocați la graniță, după ce Budapesta a decis să-și închidă granițele.

La insistențele MAE, românii vor putea reveni acasă pe traseele rutiere indicate de autoritățile ungare, urmând să fie redirecționați către patru puncte de frontieră pentru intrarea în România, respectiv: Nădlac1, Nădlac 2, Borș și Cenad.

MAE precizează că este vorba de o măsură unică, posibilitatea de tranzitare a Ungariei dinspre Austria, în vederea revenirii în România, fiind valabilă doar în acest interval.

Totodată, MAE face apel la cetățenii români “să dea dovadă de calm și responsabilitate, să urmeze cu atenție instrucțiunile autorităților ungare și regulile rutiere, astfel încât să revină în siguranță în țară”.

Aceștia vor primi pe Waze un traseu pe care trebuie să-l urmeze, iar autoritățile insistă să nu se abată de la el și să nu se rătăcească prin zone foarte populare, întrucât traseul este pe drumuri secundare din Ungaria.