“Lumina ochilor” se numeşte proiectul prin care Primãria Capitalei acordã 250 de lei pensionarilor bucureşteni pentru a-şi cumpãra ochelari. Ce nu a spus Gabriela Firea este cã banii vrea sã-i dea numai seniorilor PSD.

Ca sã nu se mai producã îmbulzealã la sediile Primãriei Capitalei, aşa cum s-a întâmplat cu excursiile gratuite în Grecia, acordarea banilor pentru ochelari se va face pe şest. Cetateanimplicat.ro a aflat cã luni, 3 septembrie 2018, la Centrul pentru Seniori din bulevardul Basarabia nr. 37-39 din incinta Arenei Naţionale se primesc cererile pentru acordarea ajutorului financiar pentru ochelari. Programul de înregistrare a cererlor este de luni pânã joi între orele 10:00-14:00 şi vineri între 10:00 şi 12:00.

Pe site-ul PMB nu a fost postat Regulamentul de acordare a banilor, aşa încât oamenii obişnuiţi nu ştiu cu ce acte sã se prezinte, cu excepţia membrilor PSD.

Singurele condiţii puse în Hotãrârea de Consiliu General nr. 382/2018 sunt ca solicitanţii sã aibã vârsta legalã de pensionare, sã fie bucureşteni și sǎ aibǎ un venit mai mic decât salariul minim net pe economie de 1.162 de lei.

Bugetul alocat de Municipalitate pentru programul “Lumina ochilor” este de 50 de milioane de lei și se va acorda o singurǎ datǎ.

Potrivit datelor statistice transmise de INS in martie 2018, numǎrul pensionarilor din România ȋn ultimul trimestru din 2017 era de 5,22 milioane de persoane, care ȋncasau ȋn medie 1.132 de lei. Raportul pe total dintre numǎrul pensionarilor și cel al salariaților a fost de 9 la 10.

Ȋn Bucuresti am avut 5 pensionari la 10 salariati, ȋn vreme ce, la capǎtul opus se plasa județul Teleorman, cu 17 pensionari la 10 salariați.