Aproximativ 4.000 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații și Administrația Națională a Penitenciarelor, din care 500 militari din peste 20 de țări aliate sau partenere, aproximativ 200 de mijloace tehnice și peste 50 de aeronave, vor participa duminică, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada Militară Națională organizată cu ocazia Zilei Naționale a României, în Piața Arcul de Triumf din București.


Militarii au început deja repetițiile, pe terenul de instrucție din Ghencea, iar sâmbătă, de la ora 09:00, Bucureștenii vor avea ocazia să asiste la repetițiile dinaintea paradei, în Piața Arcului de Triumf.


Vremea se anunță bună duminică, astfel încât organizatorii se așteaptă la un public numeros la acțiunile tradiționale de Ziua Națională.


Tot duminică, 1 Decembrie, începând cu ora 9.00, va avea loc o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I.