La doar trei zile de la lansarea platformei, programul IMM Invest România a înregistrat deja peste 37.000 de cereri.


Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri
menţionează că se depun eforturi deosebite pentru a prelucra cât mai eficient fiecare cerere înregistrată în aplicaţie şi având în vedere volumul imens de solicitări nou venite, dar şi al celor care se reîntorc pentru a fi reanalizate, pentru a avansa cu implementarea programului şi a se putea observa un progres în procesul de transmitere către bănci în vederea obţinerii finanţărilor este deosebit de important ca IMM-urile aplicante să parcurgă procesul de înscriere o singură dată.

Potrivit Fondului, din cele peste 37.000 de cereri aflate în aplicaţie, sunt în starea de "transmis la bancă" un număr de 1.685 solicitări, în starea de cerere "clarificări" sunt peste 6.100 de solicitări, în diferite stadii de "prelucrare" sunt 263 de solicitări, iar în starea "respins", sunt 13 solicitări, motivul fiind ca nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate ale programului. Un număr de peste 28.000 aşteaptă să fie luate în analiză.

"Începând cu data de 4 mai 2020, solicitările aprobate vor începe a fi exportate către bănci şi vor trece în faza de analiză, conform normelor interne de creditare, în vederea emiterii acordurilor de finanţare. Invităm potenţialii beneficiari să consulte Ghidul de completare a cererii online şi să vizualizeze "modelele de completare a diferitelor tipuri de declaraţii IMM", înainte să demareze procedura de înscriere. Acestea sunt postate alăturat listei de "întrebări frecvente", publicate pe site-ul www.fngcimm.ro şi pe pagina de Facebook a Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. Pentru întrebări sau semnalarea eventualelor dificultăţi întâmpinate în procesul de înscriere în aplicaţie, vă rugăm să ne scrieţi pe adresa de email imminvest@fngcimm.ro şi, în cel mai scurt timp, colegii noştri vă vor răspunde sau vor remedia problema pe care aţi identificat-o", se mai menţionează în comunicat.