Organizația Națiunilor Unite a anunțat că, zilele acestea, 300 de milioane de copii nu merg la școală din cauza pandemiei de COVID-19.

Este o situație fără precedent, la nivel mondial. 24 de state, de pe trei continente, au ȋnchis instituțiile de ȋnvățământ pe o perioadă ȋncă nedeterminată. Doar în Japonia s-au închis 38.000 de școli.

Până acum, virusul s-a răspândit rapid în 70 de țări, deși, cu doar câteva luni ȋn urmă, China era singura afectată. Europa a devenit noul epicentru al pandemiei și nici ȋn Statele Unite ale Americii situația nu este roz.

COVID-19 a perturbat puternic piețele internaționale, a prăbușit bursele și a încetinit creșterea economiei globale. Ȋn acest context, Banca Mondială și-a luat angajamentul că va da 12 milioane de dolari în împrumuturi pentru a ajuta în lupta împotriva coronavirusului.

Nu știe nimeni cât de mult se va amplifica această criză sau când va lua sfârșit. Unii spun că va trece până la ȋnceputul verii, alții afirmă că se va ȋntinde pe durata a doi ani. O conferință a miniștrilor de finanțe ai țărilor G7 și șefilor de bănci naționale s-a terminat fără că marile economii ale lumii să găsească o strategie comună. Ei au promis, însă, să monitorizeze atent situația.