Ȋnainte de sărbătorile pascale, viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a venit cu un proiect pentru a-i ajuta pe toți locuitorii sectorului, în special pe vârstnici, să ȋși facă aprovizionarea ȋn siguranță – piețe volante ȋn mai multe cartiere. Inițiativa a fost un succes, astfel că proiectul a fost extins și după Paști și a ajuns la 30 de puncte, de la 17, câte erau inițial.

“Piețele volante de #Aca2ă vă așteaptă în 30 de locații din sectorul 2, după cum urmează: șos. Colentina cu șos. Fundeni (fost avion), șos. Colentina – pod – intrare parc – Mc Donald’s, intersecția Calea Moșilor cu str. Mihai Eminescu (zona Raiffeisen Bank), șos. Cernăuți nr.29A (piața Cernăuți), intersecție șos.Iancului cu șos. Mihai Bravu (trotuar Raiffeisen Bank), intersecție șos.Iancului cu șos. Mihai Bravu nr.124 (zonă acces metrou), șos. Ștefan cel Mare (vis a vis de Clubul Dinamo), intrare Parcul Floreasca din str. Glinka, intersecția șos. Pantelimon cu blv. Chișinău, intersecția șos. Pantelimon cu Piața Delfinului, intersecția blv. Chișinău cu blv. Basarabia, intersecția blv. Lacul Tei cu str. Teiul Doamnei, intersecția blv. Ferdinand cu blv. Mihai Bravu, intersecția blv. Lacul Tei cu str. Grigore Moisil nr.10, intersecția blv. Carol I cu Calea Mosilor, blv. Lacul Tei (STB autobuz Luigi Galvani 182, 282), str.Teiul Doamnei nr.19 (oficiul poștal nr. 38 ), șos. Colentina cu blv. Lacul Tei, intersecția Lizeanu cu șos.Ștefan cel Mare, Pantelimon nr.356, str. Alexandru cel Bun-stație tramvai cu Maica Domnului, Kaufland Pantelimon-lângă Mega Mall, stație metrou Muncii, strada Paleologu cu blv. Carol-vis a vis de Biserica Armenească-platou, șos. Pantelimon nr.454, șos. Pantelimon nr.356, șos Ștefan cel Mare (colț Tunari-vis a vis de IGP), stație Doamna Ghica troleibuz 66, șos.Pantelimon nr.356, metrou Ștefan cel Mare cu strada Barbu Văcărescu.

Aici găsiți în fiecare zi produse proaspete, de la producători locali, aproape de casa dumneavoastră. Doar așa rămânem sănătoși #Aca2ă”, a scris viceprimarul pe Facebook.

Perioada stării de urgență, ȋn special ȋn preajma sărbătorilor, a fost plină de provocări pentru Primăria Sectorului 2. Aici se află cea mai mare piață agro-alimentară din București, dar și un număr semnificativ de persoane ȋn vârstă, care se ȋmbulzeau ȋn Obor, ȋn cele două ore pe zi ȋn care puteau merge la cumpărături.

Ideea liberalului Popescu de a deschide piețe volante a venit tocmai ȋn acest context dificil și s-a dovedit a fi salvatoare atât pentru locuitorii sectorului, dar și pentru micii comercianți români.

"Am venit în întâmpinarea dorințelor locuitorilor din sectorul 2 și astăzi am deschis piețele volante de #Aca2ă. Ele acoperă, pe cât posibil, toate cartierele sectorului 2 și vor oferi oamenilor posibilitatea de a cumpăra alimente proaspete, de la micii producători români, la aceleași prețuri din Piața Obor. Proiectul vine în primul rând în ajutorul seniorilor care nu se încadrează în intervalul 11-13 pentru a-și face cumpărăturile necesare. În plus, am creat și locuri de muncă temporare în această perioadă economică grea.

Analizăm toate propunerile venite de la dumneavoastră pentru amplasarea piețelor volante și în alte zone. Pe această pagină veți găsi permanent detalii despre locațiile și programul piețelor volante din perioada următoare.", anunța Dan Cristian Popescu, ȋn aprilie.

Se pare că propunerile cetățenilor nu au ȋntârziat să apară, astfel că azi, lista piețelor volante a ajuns de la 17, la 30, ȋn doar o lună.