Aproape 1.900 de militari şi 523 de mijloace tehnice au participat, în 24 de ore, la acţiuni împotriva răspândirii COVID-19, în Bucureşti şi în ţară.

Totodată, personal militar a participat şi la transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire convoaie de transport persoane. În acelaşi interval, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" au fost prelucrate 493 de teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

Joi o aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române a executat un zbor pentru aducerea, în România, a unor echipamente de protecţie medicală din Turcia.


O echipă din Ministerul Apărării a preluat managementul medical şi operaţional al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava. Ministerul Apărării va pune la dispoziţia spitalului patru izolete produse în România din cele 15 achiziţionate de minister, precum şi 10.000 de comprimate de cloramină, echivalentul a 50 de tone de dezinfectant de suprafeţe pe bază de clor.