182 de copii, cu vârste cuprinse între 2 luni şi 10 ani, au fost evaluați motric și logopedic, gratuit, în perioada 5-8 martie, de către specialiștii Clinicii Sociale de Recuperare Baby Boom powered by KinetoBebe, la Târgul Baby Boom Show.

Evaluarea vine după ce specialiştii KinetoBebe au constatat că există o reală nevoie de informare a părinţilor cu privire la dezvoltarea motorie şi cognitivă a copiilor. În urma derulării proiectului "Ajutor! Vreau să cresc sănătos" în 28 de grădinite din Bucureşti, dintre cei 2.596 de copii între 3 şi 6 ani, evaluaţi gratuit, 38% au primit recomandarea de a merge la un consult medical de specialitate. Principalele probleme observate de terapeuţi au fost găsite la nivelul coloanei vertebrale (12%), membrelor inferioare (47%), dar şi asimetrii ale umerilor (34%).

„În primul rând, trebuie să pornim de la faptul că fiecare copil este unic şi se dezvoltă într-un ritm propriu. Nici măcar doi fraţi, născuţi la interval mic de timp, nu au evoluţii identice. Unul poate a început să vorbească mai repede şi să meargă mai greu, iar celălalt invers. Totodată, trebuie să ţinem cont că există anumite etape ale dezvoltării copiilor, agreate de experţi, la nivel mondial. De aceea, evaluările motorii şi logopedice ale celor mici trebuie făcute de specialiști.

Aspecte aparent minore, netratate la timp, se pot transforma în probleme grave de sănătate, pe termen lung. Aici vă dau ca exemplu deviaţiile coloanei vertebrale pe care, în copilărie, le putem corecta destul de uşor. Dacă, însă, nu se iau măsuri, ele se agravează, iar la maturitate, persoana respectivă va suferi serioase urmări", a spus Raluca Chişu, fondator al Asociaţiei KinetoBebe.

Clinica Socială de Recuperare Baby Boom powered by KinetoBebe ajută părinţii să depisteze dacă micuţii lor au parcurs stadiile de dezvoltare motorie în mod corespunzător, dacă au o postură corectă, o pronunţie adecvată şi un limbaj suficient dezvoltat pentru vârsta fiecăruia. Colaborarea dintre Asociatia Kineto Bebe şi Baby Boom, prin astfel de evaluări, a ajuns deja la cel de-al 11-lea eveniment, pe parcursul a cinci ani. În medie, 250 de copii au beneficiat de sfaturile terapeuţilor Kineto Bebe la fiecare ediţie a Târgului Baby Boom. După evaluare, părinţii au primit din partea specialiştilor KinetoBebe o fişă în care sunt menţionate rezultatele şi eventuale recomandări cu privire la investigaţii ulterioare.

Acesta nu este singurul program social derulat de KinetoBebe. Doar în 2019, Asociaţia a oferit 893 de ore de terapie gratuită copiilor proveniţi din familii fără posibilităţi materiale.

„Asociaţia KinetoBebe desfăşoară numeroase proiecte de promovare a vieţii sănătoase a copiilor, cât şi de promovare şi susţinere a unui standard înalt de servicii de recuperare pediatrică. De exemplu, acordăm burse de terapie micuţilor care au nevoie de recuperare, dar ai căror părinţi nu pot susţine integral costul şedinţelor. Încercăm să venim în sprijinul celor care au nevoie de kinetoterapie continuă, nu doar prin programul de burse, dar şi prin oferirea unui spaţiu terapeutic şi personal adecvat nevoilor lor. Excelenţa în servicii de recuperare înseamnă responsabilitate faţă de viitorul micilor noştri pacienţi", a adăugat Raluca Chişu, fondatorul Asociaţiei KinetoBebe.

La acţiunea de la Târgul Baby Boom, desfăşurat săptămâna trecută, au fost cu aproximativ 20% mai puţine cereri de evaluări decât la ediţia din 2019, cel mai probabil din cauza temerilor legate de epidemia de gripă sau de cea de coronavirus. Clinica Socială de Recuperare Baby Boom powered by KinetoBebe a luat toate măsurile necesare asigurării igienei în spaţiile de evaluare, acordând părinţilor şi consiliere cu privire la igiena în sălile de terapie sau de sport.

KinetoBebe este lider de piaţă în zona de recuperare pediatrică, oferind servicii de Kinetoterapie, Logopedie şi Psihologie. Centrele de Recuperare Pediatrică KinetoBebe sunt de 10 ani în București și au experiența a peste 10.000 de copii tratați, în trei clinici. Pe lângă acestea, KinetoBebe organizează conferințe și workshopuri de educare a părinților şi este coorganizator al cursurilor de formare profesională pentru kinetoterapeuți. De mai bine de un an, Centrele de Recuperare KinetoBebe sunt sub coordonarea Asociației KinetoBebe şi derulează programe prin care oferă copiilor proveniți din familii fără posibilități materiale, terapie gratuită.