Weekendul acesta au mai fost anunțate ȋncă patru cazuri de coronavirus ȋn România, numărul total ajungând la 15. Autoritățile au anunțat măsuri de protecție, fără precedent.

Printre acestea, se numără:

- suspendarea cursurilor în școlile unde se raportează cel puțin un caz de coronavirus

- interzicerea activităților în aer liber sau în incinte cu participarea unui număr mai mare de 1000 de oameni

- accesul în spitale al aparţinătorilor şi al studenţilor de la facultăţile de medicină şi farmacie, cu excepţia voluntarilor

- accesul în spitale al aparţinătorilor şi al studenţilor de la facultăţile de medicină şi farmacie, pentru stagii practice, cu excepţia voluntarilor

- a fost reluată recomandarea ca românii să nu circule în zonele afectate de coronavirus, iar cei care se află în aceste zone să nu vină în România

- persoanele aflate în izolare şi care au cumpărat bilete pentru a pleca în străinătate nu vor avea voie să iasă din izolare.

După anunțul lui Raed Arafat, FRF a anunţat că sistează organizarea de meciuri cu spectator, iar vânzarea biletelor pentru meciul România U21 vs Danemarca U21 a fost suspendată.

Și Metrorex a anunţat măsuri luate cu privire la coronavirus, printre acestea fiind cele de dezinfectare a barelor şi a butoanelor de deschidere a uşilor. De asemenea, va folosi afişe educative de prevenire a infecţiei cu coronavirus.

„În trenurie de metrou se va efectua un program suplimentar de dezinfecţie a barelor de susţinere şi a butoanelor de deschidere a uşilor din interiorul acestora, cu produse autorizate de Ministerul Sănătăţii”, anunţă reprezentanţii Metrorex, ȋntr-un comunicat de presă.

Ȋn același timp, reprezentanții Metrorex fac un apel la companii să regândească programul angajaților, astfel ȋncât să se evite aglomerația la metrou, la orele de vârf.

Universitatea de Medicină și Farmacie din București a hotărât, ieri, să suspende cursurile și examenele pentru toți studenții, până la finalul lui martie.

Până acum, 4 pacienți au fost declarați vindecați și externați. Alte 15 persoane se află în carantină instituționalizată, iar 12.734 de persoane se află în autoizolare la domiciliu.

"Cei mai mulți pacienți nu prezintă simptome și au o stare generală bună. Avem și pacienți cărora li se acordă o atenție sporită, ca urmare a vârstei înaintate și care prezintă comorbidități și boli cronice asociate care le ridică riscul medical”, a declarat duminică secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovan.