Primarul Gabriela Firea a spus că, în şcolile din Bucureşti, au fost raportate 1.404 cazuri de gripă. Cel mai mare număr este în sectorul 6, iar cel mai mic, în sectorul 2.

Potrivit Gabrielei Firea, deocamdată nu a fost declarată stare de epidemie în Capitală.

”În Bucuresti au fost raportate azi dimineaţă de la cabinetele şcolare medicale de stat, 1404 cazuri de gripă sezonieră. 185 în sectorul 1, 152 din S2, 224 în S3, 205 în S4, 240 în S5, 397 în S6. Cifra este valabilă doar pentru scolile de stat. Aceasta este cu mult mai mare, având în vedere că Primaria Capitalei, prin ASSMB, nu are pârghiile legale pentru a afla datele din școlile private, de la medicii de familie si de la spitale”, a scris pe Facebook primarul.

Firea a reafirmat că Primăria Capitalei și primarii de sector nu pot închide școlile, decizia aparţinând Ministerului Sănătății, pe baza informaţiilor de la DSP, în colaborare cu Ministerul Educației. „Ieri, așa cum afirmam la Comandament, în Bucuresti erau 939 de cazuri de gripă, raportate de medicii din școlile de stat. Deocamdată nu a fost declarată stare de epidemie de gripă la nivelul Capitalei”, a explicat ea.

De asemenea, Primarul a mai susținut că STB intensifică măsurile de dezinfecție a mijloacelor de transport și distribuie măști de protecţie.